Beef en Steak

Reverse seared runder bavette + gevulde aardappels + gegrilde groenten

 

M_grill

Sprokkelaar
Berichten
42
Het tweede recept stond op de planning, dit keer voor het eerst de ‘reverse-sear’ proberen met een mooi stuk runder bavette. Daarnaast gevulde aardappels met crème fraiche, spekjes en lente ui en gegrilde courgette en aubergine.

Opstoken en de bavette erop:

794D4A83-91C2-4241-BE3A-DB4937B33251.jpeg


Aangezien de upgrade van de thermometer er nog niet was moest ik tussentijds prikken:

5DE64A33-F07E-447F-B411-40803975DA85.jpeg


Ongeveer 1 uur en drie keer prikken later de temperatuur van 45-46 graden bereikt. Inpakken die handel 😋.

A2146F18-5C98-411D-AD73-DB4634548652.jpeg


De aardappels en groenten stonden klaar.
75D089AF-861D-4849-ACDB-51C5315592D0.jpeg


En daar het resultaat, ik dacht eerst dat die te ver door was geslagen maar de bavette was toch mooi rose en super sappig en mals. Voor het eerst opgestookt naar hogere temperaturen en iets doorgeschoten, vandaar waren de groente net wat verbrand, maar het smaakt er zeker niet minder om!

3715003D-A771-4C66-BF58-F798044D1ED4.jpeg


9133B2AF-A21D-4F25-A4B3-822D6BAEB4D0.jpeg
 
Lekker stukje hoor! Ik vind het ook altijd spannend met de garing tijdens de sear
 
Ziet er smakelijk uit. En die groenten kunnen het zwarte wel hebben 😅
 
Terug
Bovenaan Onderaan