Het tweede recept stond op de planning, dit keer voor het eerst de ‘reverse-sear’ proberen met een mooi stuk runder bavette. Daarnaast gevulde aardappels met crème fraiche, spekjes en lente ui en gegrilde courgette en aubergine.
Opstoken en de bavette erop:
Aangezien de upgrade van de thermometer er nog niet was moest ik tussentijds prikken:
Ongeveer 1 uur en drie keer prikken later de temperatuur van 45-46 graden bereikt. Inpakken die handel .
De aardappels en groenten stonden klaar.
En daar het resultaat, ik dacht eerst dat die te ver door was geslagen maar de bavette was toch mooi rose en super sappig en mals. Voor het eerst opgestookt naar hogere temperaturen en iets doorgeschoten, vandaar waren de groente net wat verbrand, maar het smaakt er zeker niet minder om!
Opstoken en de bavette erop:
Aangezien de upgrade van de thermometer er nog niet was moest ik tussentijds prikken:
Ongeveer 1 uur en drie keer prikken later de temperatuur van 45-46 graden bereikt. Inpakken die handel .
De aardappels en groenten stonden klaar.
En daar het resultaat, ik dacht eerst dat die te ver door was geslagen maar de bavette was toch mooi rose en super sappig en mals. Voor het eerst opgestookt naar hogere temperaturen en iets doorgeschoten, vandaar waren de groente net wat verbrand, maar het smaakt er zeker niet minder om!