- Berichten
- 30
Nagenoeg had ik vrij weinig verwachtingen bij deze Chuck Eye Steak, want nog nooit had ik deze snit gehad.
Dus na wat spit werk op het net en BBQ boeken besloten om het met een reverse sear klaar te maken. En oh boi wat waren wij aangenaam verrast!
Met als bij gerecht een gegrilde pompoen salade met rucola en een citroen vinaigrette (die iets te lang heeft gedraaid in de keuken machine...) Canjun boerenfriet en een homemade BBQ saus.
De steaks eerst ontdaan van wat losse stukjes, harde vet en vlies. Daarna met de kruiden van Noskos the Steak ge dry rubbed, deze wel lichtjes gedaan want waren benieuwd naar de smaak van de steaks zelf. Rondom met slagerstouw de steaks vastgezet.
Begonnen op 175 graden indirect met een handje vol whiskey snippers ( m'n Hickory voorraad is helaas van de week nat geworden...) Na een temperatuur van 42 graden kern gebracht om vervolgens te laten rusten onder aluminiumfolie, de kamado naar 225 graden gestookt om eerst de pompoen af te grillen en daarna de steaks tot 52 graden kern.
Bij het aansnijden viel het mij al op hoe super mals dit stukje vlees is! Voor ons had het de perfecte garing. Bij de eerste hap direct overtuigd om dit vaker te maken. Een echte aanrader!
Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
Dus na wat spit werk op het net en BBQ boeken besloten om het met een reverse sear klaar te maken. En oh boi wat waren wij aangenaam verrast!
Met als bij gerecht een gegrilde pompoen salade met rucola en een citroen vinaigrette (die iets te lang heeft gedraaid in de keuken machine...) Canjun boerenfriet en een homemade BBQ saus.
De steaks eerst ontdaan van wat losse stukjes, harde vet en vlies. Daarna met de kruiden van Noskos the Steak ge dry rubbed, deze wel lichtjes gedaan want waren benieuwd naar de smaak van de steaks zelf. Rondom met slagerstouw de steaks vastgezet.
Begonnen op 175 graden indirect met een handje vol whiskey snippers ( m'n Hickory voorraad is helaas van de week nat geworden...) Na een temperatuur van 42 graden kern gebracht om vervolgens te laten rusten onder aluminiumfolie, de kamado naar 225 graden gestookt om eerst de pompoen af te grillen en daarna de steaks tot 52 graden kern.
Bij het aansnijden viel het mij al op hoe super mals dit stukje vlees is! Voor ons had het de perfecte garing. Bij de eerste hap direct overtuigd om dit vaker te maken. Een echte aanrader!
Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk