Beef en Steak

Reverse Sear Chuck Eye Steak

 
 

Jeffreyfk

Sprokkelaar
Berichten
30
Nagenoeg had ik vrij weinig verwachtingen bij deze Chuck Eye Steak, want nog nooit had ik deze snit gehad.
Dus na wat spit werk op het net en BBQ boeken besloten om het met een reverse sear klaar te maken. En oh boi wat waren wij aangenaam verrast!

Met als bij gerecht een gegrilde pompoen salade met rucola en een citroen vinaigrette (die iets te lang heeft gedraaid in de keuken machine...) Canjun boerenfriet en een homemade BBQ saus.

De steaks eerst ontdaan van wat losse stukjes, harde vet en vlies. Daarna met de kruiden van Noskos the Steak ge dry rubbed, deze wel lichtjes gedaan want waren benieuwd naar de smaak van de steaks zelf. Rondom met slagerstouw de steaks vastgezet.

Begonnen op 175 graden indirect met een handje vol whiskey snippers ( m'n Hickory voorraad is helaas van de week nat geworden...) Na een temperatuur van 42 graden kern gebracht om vervolgens te laten rusten onder aluminiumfolie, de kamado naar 225 graden gestookt om eerst de pompoen af te grillen en daarna de steaks tot 52 graden kern.

Bij het aansnijden viel het mij al op hoe super mals dit stukje vlees is! Voor ons had het de perfecte garing. Bij de eerste hap direct overtuigd om dit vaker te maken. Een echte aanrader!
16a41f047a8d08e2a747eb630c6c9dcf.jpg
d9b9b25c02a828eca3d156e7ce930009.jpg
239a394e29246a124119aa562053f7c8.jpg
4cd19e476e330f8174c05d8f3eca0960.jpg
98e08a67c1b56777f72f3727d313cc0e.jpg
cbe41106047c71e7f64f49ef4a188e20.jpg
b2cea8f7873df737180185298bc38ae3.jpg
ef5707574022906cdac733e0168826eb.jpg


Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
 
Zo dan... lekker bordje vol zeg... heerlijk!
 
hoppa, niet van dat flauwe. gewoon een lekker vol bord met heerlijk eten
ziet er geweldig uit

ps, dat je rookhout nat van de regen is, is geen probleem hoor.
 
hoppa, niet van dat flauwe. gewoon een lekker vol bord met heerlijk eten
ziet er geweldig uit

ps, dat je rookhout nat van de regen is, is geen probleem hoor.
Ziet er i.d.d. lekker uit.

@ Ridevi71. Helemaal gelijk Rick de meeste die rookhout (chips of zo) gebruiken weken dit voor dat is toch hetzelfde als nat regenen.;)
 
Mooi stuk vlees. Heb je dat vet meegegeten of weggesneden? Vraag me af hoe dat smaakte?
 
Mooi stuk vlees. Heb je dat vet meegegeten of weggesneden? Vraag me af hoe dat smaakte?
Vet gewoon meegegeten, paar stukjes waren wel een beetje topomuch maar de rest smelt gewoon weg op het tongetje

Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
 
Zien er prima uit. Had ik best gelust. 😋
 
Ziet er goed uit. Mooi compleet maal van de Q zo. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Terug
Bovenaan Onderaan