Ik had van Harries Vlees (dikke tip wat mij betreft) bijna anderhalve kilo kalfswang liggen en een vriend had mij getipt om er rendang van te maken. Aangezien ik niet alle ingrediënten in de supermarkt kon krijgen en de toko vanaf mijn woonplaats nogal een eind rijden is, werd het met beetje fantasie een variant.
Boemboe gemaakt van:
De wangetjes in grove stukken eerst even dicht geschroeid en vervolgens in de gietijzeren pan gedaan met de boemboe en de kokosmelk. Ruim drie uur later was het vlees botertje zacht... Zo gaar dat kauwen amper nodig was. Zeer smaakvol met wat rijst, boontjes en een beetje atjar.
Ik had één wangetje apart gehouden om los te roken. In de koffierub (Van Beekum) gezet en rustig aan de zijkant van het rooster gerookt. Best lekker, maar had er beter bij gekund in de rendang.
En tot slot: sinds ik op een feestje huisgemaakt Zeeuws Spek op de borrelplank had liggen, krijg ik steeds vaker de vraag of ik een stukje kan maken. Dat lag er op totdat dat de rendang moest sudderen.
Het was een productief dagje op de Weber...
Boemboe gemaakt van:
- 4 sjalotjes
- 3 rode pepers
- 3 teentjes knoflook
- 1 el tamarinde pasta
- 1 tl kurkuma
- 1 tl laos
- 1 tl gemberwortel
- 2 tl ketoembar
- 1 tl citroengras (origineel moet dat een sereh stengel zijn)
De wangetjes in grove stukken eerst even dicht geschroeid en vervolgens in de gietijzeren pan gedaan met de boemboe en de kokosmelk. Ruim drie uur later was het vlees botertje zacht... Zo gaar dat kauwen amper nodig was. Zeer smaakvol met wat rijst, boontjes en een beetje atjar.
Ik had één wangetje apart gehouden om los te roken. In de koffierub (Van Beekum) gezet en rustig aan de zijkant van het rooster gerookt. Best lekker, maar had er beter bij gekund in de rendang.
En tot slot: sinds ik op een feestje huisgemaakt Zeeuws Spek op de borrelplank had liggen, krijg ik steeds vaker de vraag of ik een stukje kan maken. Dat lag er op totdat dat de rendang moest sudderen.
Het was een productief dagje op de Weber...