BasBQ
Beef en Steak

Rendang uit de DO

 
 

Alflies

Stoker
Berichten
336
Een aantal weken geleden al een keer Rendang gemaakt, dit smaakte naar meer.
Tijdens de vorige sessie heb ik de kokosmelk helemaal droog laten koken, deze keer wilde ik wat vocht over houden voor door de rijst en boontjes.


De DO staat met de Rendang boemboe (uit een potjes) en 2 blikken kokosmelk al lekker op temperatuur te komen.
Het vlees eerst direct 5 minuten per kant dicht geschroeid en daarna in stukjes gesneden.


Stukjes vlees in de pan, deksel erop en om het half uur even roeren en kijken of alles nog lekker staat te pruttelen.
Na 2,5 uur heb ik de DO nog 1,5 uur zonder deksel op de Primo laten staan.


Na 4 uren heeft de kokosmelk al een lekker kleurtje gekregen en het vlees was lekker zacht.
T.o.v. mijn vorige sessie extra kokosmelk gebruikt, is een goede keuze geweest de saus is erg welkom.


We hebben het gerecht gegeten met boontjes, rijst en zoet/ zure komkommer.
Tja beetje groen moet er helaas bij.

Wederom lekker gegeten, dit is echt een gerecht wat een blijvertje is.
 
Applaus! Ziet er zeer lekker uit!
 
Das geen straf nee!
 
Ja hoor, schuif maar een bordje deze kant op!!
 
zou ook zo aanschuiven
 
Terug
Bovenaan Onderaan