- Berichten
- 142
Vandaag stond er rendang op de planning.
Alles was in huis en dus eerst maar eens alles bij elkaar pakken.
Toen de boemboe maken. Eerst alles wat klein snijden en daarna mengen in de keukenmachine tot een mooie pasta.
Het vlees moest ook gesneden worden en heb ik gelijk gekruid met zout en peper.
Toen was het tijd om de Q aan te steken. Het zonnetje kwam ook kijken dus het kon een mooie dag worden.
Vervolgens alles warm laten worden. Gelijk mijn pan er bij gezet zodat die ook goed heet werd.
Toen was het tijd om het vlees aan te bakken.
Daarna de boemboe er bij en die ook even goed aangebakken.
Daarna de kokosmelk en de kokos crème er bij en alles even op laten lossen.
Vervolgens de limoenschil, gedroogde peper en kaneel er bij.
Alles even door roeren en toen de Q ingericht voor indirect, deksel op de pan en geduld.
Na een paar uurtjes was het al allemaal lekker aan het pruttelen.
Vervolgens af en toe kijken maar verder vooral geduld en lekker laten stoven. De Q stond op een mooie 110 graden en het vlees heeft 6 uur met deksel gestaan. Toen de deksel er af gehaald en laten inkoken om de juiste dikte te krijgen.
Vervolgens was het tijd voor de bijgerechten. Boontjes en rijst.
Eerst de boontjes blancheren zodat die later snel af te maken zijn.
Alle ingrediënten klaar zetten en ondertussen water koken voor de rijst.
Vervolgens wat knoflook bakken. In wat sesamolie met wat sambal. Ook de komijn en koriander kort mee bakken.
Daarna de boontjes er bij wat ketjap en sojasaus.
Vervolgens het vlees van de Q en de rijst afgieten. Toen was het één kwestie van borden opmaken en eten.
Dus zo als gezegd zo gedaan alles mooi op een bordje en smakelijk eten.
Bedankt voor het lezen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Alles was in huis en dus eerst maar eens alles bij elkaar pakken.

Toen de boemboe maken. Eerst alles wat klein snijden en daarna mengen in de keukenmachine tot een mooie pasta.



Het vlees moest ook gesneden worden en heb ik gelijk gekruid met zout en peper.

Toen was het tijd om de Q aan te steken. Het zonnetje kwam ook kijken dus het kon een mooie dag worden.


Vervolgens alles warm laten worden. Gelijk mijn pan er bij gezet zodat die ook goed heet werd.

Toen was het tijd om het vlees aan te bakken.


Daarna de boemboe er bij en die ook even goed aangebakken.

Daarna de kokosmelk en de kokos crème er bij en alles even op laten lossen.

Vervolgens de limoenschil, gedroogde peper en kaneel er bij.

Alles even door roeren en toen de Q ingericht voor indirect, deksel op de pan en geduld.
Na een paar uurtjes was het al allemaal lekker aan het pruttelen.

Vervolgens af en toe kijken maar verder vooral geduld en lekker laten stoven. De Q stond op een mooie 110 graden en het vlees heeft 6 uur met deksel gestaan. Toen de deksel er af gehaald en laten inkoken om de juiste dikte te krijgen.
Vervolgens was het tijd voor de bijgerechten. Boontjes en rijst.
Eerst de boontjes blancheren zodat die later snel af te maken zijn.
Alle ingrediënten klaar zetten en ondertussen water koken voor de rijst.

Vervolgens wat knoflook bakken. In wat sesamolie met wat sambal. Ook de komijn en koriander kort mee bakken.

Daarna de boontjes er bij wat ketjap en sojasaus.

Vervolgens het vlees van de Q en de rijst afgieten. Toen was het één kwestie van borden opmaken en eten.


Dus zo als gezegd zo gedaan alles mooi op een bordje en smakelijk eten.

Bedankt voor het lezen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk