BasBQ
Beef en Steak

Rendang, pittige boontjes en rijst.

 
 
 

chefkok18

Kooltjesharker
Berichten
142
Vandaag stond er rendang op de planning.

Alles was in huis en dus eerst maar eens alles bij elkaar pakken.

696138826255bd56aaacee84a036c815.jpg


Toen de boemboe maken. Eerst alles wat klein snijden en daarna mengen in de keukenmachine tot een mooie pasta.

12366a442ddf56f0f4e4e01b271e742d.jpg

d3d7df35f864cf2579924c7356b083a3.jpg



1825cd76ade3943ac20599fb2731665b.jpg


Het vlees moest ook gesneden worden en heb ik gelijk gekruid met zout en peper.


b3b880ee26d70b6e6235f89a4b9df2bc.jpg


Toen was het tijd om de Q aan te steken. Het zonnetje kwam ook kijken dus het kon een mooie dag worden.
21adc8eb8b9f3863b6dec9b7d20b2630.jpg

025e802c1df0b193b0be16e53ec10d1f.jpg

Vervolgens alles warm laten worden. Gelijk mijn pan er bij gezet zodat die ook goed heet werd.
51b77770426c237f4e21dd78eb7541af.jpg


Toen was het tijd om het vlees aan te bakken.

6005f13287b1d65402fe094bc1f170e7.jpg


01565ee83d9c91e09149a62fbc2aa858.jpg

Daarna de boemboe er bij en die ook even goed aangebakken.
b48e184bcc101f673eaff846b7903347.jpg

Daarna de kokosmelk en de kokos crème er bij en alles even op laten lossen.
43af4cd2abfbbaa94dabdadc5019d305.jpg

Vervolgens de limoenschil, gedroogde peper en kaneel er bij.
2eb672a4ef465a3dd750a0c7ea5cb85a.jpg

Alles even door roeren en toen de Q ingericht voor indirect, deksel op de pan en geduld.


Na een paar uurtjes was het al allemaal lekker aan het pruttelen.
e9f7fd4f2019f09b287ae6523bf3b235.jpg

Vervolgens af en toe kijken maar verder vooral geduld en lekker laten stoven. De Q stond op een mooie 110 graden en het vlees heeft 6 uur met deksel gestaan. Toen de deksel er af gehaald en laten inkoken om de juiste dikte te krijgen.

Vervolgens was het tijd voor de bijgerechten. Boontjes en rijst.

Eerst de boontjes blancheren zodat die later snel af te maken zijn.


Alle ingrediënten klaar zetten en ondertussen water koken voor de rijst.

f4a0f3dfe75d52cb01007748c33b7e70.jpg



Vervolgens wat knoflook bakken. In wat sesamolie met wat sambal. Ook de komijn en koriander kort mee bakken.
efee7e4e2e4c0807db44257d5466da2e.jpg

Daarna de boontjes er bij wat ketjap en sojasaus.

1b038b078b1c85e6e3d2c05dae074a75.jpg

Vervolgens het vlees van de Q en de rijst afgieten. Toen was het één kwestie van borden opmaken en eten.

8aa4979d69d05dba69cab492df907ba1.jpg

5fd0118cea57a5e39cadba526f2c80a5.jpg

Dus zo als gezegd zo gedaan alles mooi op een bordje en smakelijk eten.

8b9cb79456b0baa634ffa346c64d5292.jpg



Bedankt voor het lezen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Nou heb ik me toch een partij honger.
Prachtige reportage 3n dito resultaat
Dat moet gesmaakt hebben
 
Heerlijk. Niets dan lof. Mooie rapportage voor een schitterend rendang gerecht. Zeker in combi met de boontjes. 😋😋😋
 
Lekker hoor. Mooi vlees ook, goede slager.
 
Heel mooie gemaakt dit. Rendang met boontjes is zo ontzettend lekker. Dat zou ik iedere week wel lusten.
Lekkere plaatjes zo. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Terug
Bovenaan Onderaan