BasBQ
Beef en Steak

Reitse's Super Stroop

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.877
IMG_2437.JPG


Bij dit dessert had Reitse een heerlijke stroop gemaakt.

Hier is een wat uitgebreidere uitleg van het recept.

Ingredienten:

IMG_2462.JPG


- 500 gram suiker
- 4 Kaneel pijpje
- 40 gram Ster anijs
- 20 gram Roze peperkorrels
- Verse dun gesneden sinaasappel schil
- 3 Verse laurier blaadjes
- 2 stelen Citroengras
- 0,5 liter water
- Weckpot 0,75 liter

Werkwijze:

Doe boter of olie in de pan en zweet alle kruiden aan. zodat de smaken goed los komen.

IMG_2466.JPG


Voeg in één keer alle suiker toe en roer de suiker met de kruiden.

IMG_2468.JPG


Net zolang dat de suiker gaat karameliseren.

De eerste suiker begint te smelten.

IMG_2469.JPG


de suiker begint te klonteren

IMG_2471.JPG


Rustig doorgaan, de suiker begint nu langzaam te karameliseren

IMG_2473.JPG


En nu gaat het vlug de suiker wordt helemaal vloeibaar en is gekaramellisseerd.

Nu moet je heel voorzichtig het water toevoegen, pas hierbij goed op! De suiker is bloedheet en het water zorgt ervoor dat de suiker gelijk afkoelt en gedeeltelijk stolt. Doe dit dus heel voorzichtig zodat het niet gaat ploffen!

Maak je geen zorgen als de suiker teveel gestolt is, dit lost snel weer op bij het verwarmen.

Kook het nu in tot een stroperig geheel.

IMG_2479.JPG


Ik heb het geheel in een wekpot gestopt om de kruiden nog enkele dagen de tijd te geven om goed in te trekken in de stroop.

Let goed op dat je de stroop niet gelijk probeert te proeven, suiker is heter dan kkend water en plakt vast aan de huid, uitkijken dus!

Over een paar dagen doe ik de stroop door een vergiet zodat ik een zuivere stroop overhoud.

Reitse bedankt voor het recept, dat wordt Lekker Ite!
 
Wat ga je er mee doen?
en het zit in een weckpot heb je het ook geweckt?
 
Frits, je kon het niet laten hè!
Meteen nagemaakt en daarbij een mooie rapportage.
Bedankt, ook voor de receptuur.
 
 
Ron, ik ga het dessert van Reitse ook een keer maken en dan is het handig als ik de stroop al heb.
Zit ook te denken of ik het niet in de basis voor ijs kan gebruiken,

Dick, je kent me ;)

Marc, je kan het recept vrijblijvend aanpassen. Alleen de verhouding suiker en water 1:1 moet gelijk zijn.
 
Was een lekker stroopje.

@Rion, iets met zo'n hoog suikergehalte hoef je niet te wekken, de suiker bederft niet.
 
Oh ja ik had het niet gewekt ;), wel even 5 minuten op de kop gezet om alle nare beestjes te elimineren ;).
 
Deze gaan we 2 dec. ook proeven en waarschijnlijk niet lang daarna zelf maken haha
Mooie reportage Frits!
 
Nu is de verrassing er wel een beetje af ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan