- Berichten
- 48
Een paar maanden geleden van mijn broertje een vers geschoten rebout gekregen. Omdat het ding ruim anderhalve kilo woog toch maar even in de vriezer gedaan tot er een goede gelegenheid was.
Nu was weer een mooie aanleiding om hem met zijn zessen te verorberen.
Maar ja, wat doe je er mee? Ik dacht nog even om hem warm te roken om een keer iets anders te doen, maar dat is het niet geworden.
Gisteren heb ik de bout ontdooid en gemarineerd.
Hiervoor tijm, rozemarijn, jeneverbesen (gekneusd) zout gebruikt i.c.m. flink wat olijfolie.
De bbq flink heet gestookt en de bout in twee keer vijf minuten rondom aangebraden.
Daarna ongeveer een uur indirect op 180 graden verder gegaard tot 55 graden.
Na 20 minuten rust de bout aangesneden. Voor de dames de iets meer gegaarde delen en de ros? delen voor de mannen
Als bijgerechten een rattatouille uit de oven en een mousseline van zoete aardappel en pompoen.
Een sausje van peperkoek, wildfond en rode wijn om het af te maken.
Wat een feestmaal!
Nu was weer een mooie aanleiding om hem met zijn zessen te verorberen.
Maar ja, wat doe je er mee? Ik dacht nog even om hem warm te roken om een keer iets anders te doen, maar dat is het niet geworden.
Gisteren heb ik de bout ontdooid en gemarineerd.
Hiervoor tijm, rozemarijn, jeneverbesen (gekneusd) zout gebruikt i.c.m. flink wat olijfolie.

De bbq flink heet gestookt en de bout in twee keer vijf minuten rondom aangebraden.

Daarna ongeveer een uur indirect op 180 graden verder gegaard tot 55 graden.

Na 20 minuten rust de bout aangesneden. Voor de dames de iets meer gegaarde delen en de ros? delen voor de mannen


Als bijgerechten een rattatouille uit de oven en een mousseline van zoete aardappel en pompoen.
Een sausje van peperkoek, wildfond en rode wijn om het af te maken.
Wat een feestmaal!