BasBQ
Beef en Steak

Reebout

 
 
 

watnuweer

Sprokkelaar
Berichten
48
Een paar maanden geleden van mijn broertje een vers geschoten rebout gekregen. Omdat het ding ruim anderhalve kilo woog toch maar even in de vriezer gedaan tot er een goede gelegenheid was.
Nu was weer een mooie aanleiding om hem met zijn zessen te verorberen.

Maar ja, wat doe je er mee? Ik dacht nog even om hem warm te roken om een keer iets anders te doen, maar dat is het niet geworden.

Gisteren heb ik de bout ontdooid en gemarineerd.
Hiervoor tijm, rozemarijn, jeneverbesen (gekneusd) zout gebruikt i.c.m. flink wat olijfolie.
403bec8f87cb7a6ac697ab397b4eef4e.jpg


De bbq flink heet gestookt en de bout in twee keer vijf minuten rondom aangebraden.

dfe0b671b7930fcb8e0658398e02a3e1.jpg


Daarna ongeveer een uur indirect op 180 graden verder gegaard tot 55 graden.

e5f4e722c16c4f56f75dad7a54c89e06.jpg


Na 20 minuten rust de bout aangesneden. Voor de dames de iets meer gegaarde delen en de ros? delen voor de mannen

8968009c20c4292d223a793c20015471.jpg



Als bijgerechten een rattatouille uit de oven en een mousseline van zoete aardappel en pompoen.
Een sausje van peperkoek, wildfond en rode wijn om het af te maken.

Wat een feestmaal!
 
dat zijn wel hele mooie stukken vlees
 
Mmmmm....
 
Lekker!
 
Goed gelukt zo te zien, ik vind dat die snel naar lever begint te smaken als ie net te ver is
 
Superjohn zei:
Goed gelukt zo te zien, ik vind dat die snel naar lever begint te smaken als ie net te ver is
klopt helemaal.
Een paar wat dunnere delen waren inderdaad een beetje leverachtig, maar dat was gelukkig erg beperkt.
 
Ziet er puik uit hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan