Ziezo, deze sessie zit erop en daarom nu nog wat afsluitende pics en opmerkingen...
na een kwartiertje in Blues Hog glommen de ribbels prachtig..
height=596]http://i1322.photobucket.com/albums/u580/redfoxhunter53/finalerib_zps0f143547.jpg[/img][/URL]
en even partitioneren...
onze Duitse staande hond (Duco) smult er ook van, net als altijd...hij is ook lid van het gezin
Wat is mijn conclusie van vandaag: de Easterwood methode werkte dus ook met gebruikmaking van briketjes aan 1 kant, echter na 45-50min wel het rekje 180 graden omgedraaid.
De temp in de OTP is wat moeilijker in de hand te houden dan in de WSM, ik zag een bandbreedte van 160C +/- 5C, eigenlijk nog best wel okay, maar wel regelmatig met de schuifjes spelen om het zo te houden.
Voor wat betreft de smaak dan wel het smaakverschil bij deze Easterwood methode t.o.v. de methode 3-2-1 op de WSM vind ik dat de Easterwood methode goed werkt, maar ikzelf geef qua smaak toch een lichte voorkeur aan de 3-2-1methode, waarbij ik het effect van roken wat intensiever beleef. Mijn vrouw daarentegen vond de ribbels van vandaag prima en minstens zo goed als vanaf de WSM.
(en ik heb nog snel een slab ribbels bij een van de buren afgegeven

)
Bedankt voor het kijken!
-RedFox-Geert