- Berichten
- 79
Afgelopen weekend vroeg een vriend of ik zin had om op zijn verjaardag enkele hapjes op de WMT te maken. Dat sloeg ik uiteraard niet af! Omdat hij volgend jaar ook een Weber wil gaan halen en alvast wou ervaren hoe eea in zijn werk ging heeft hij meegeholpen met de voorbereidingen tot en met het roken. De ingredi?nten voor de MOINK!'s waren bij de plaatselijke Jan Linders te vinden, tot aan de Sweet Baby Ray's aan toe! goed om te weten dat deze saus nu ook lokaal gemakkelijk verkrijgbaar is.
Voor de ABT's hebben we besloten naar de Sligro te gaan, omdat we daar de grootste kans hadden om jalape?o's te vinden. Helaas waren deze op dit moment niet in het assortiment en moesten we een alternatief zoeken. Dit werden gewone rode pepers. een stuk milder helaas, maar bij gebrek aan wat anders beter dan niets. Voor de not so ABT's hebben we een gele peper gekozen, die erg mild waren en voor gele mini paprika's door zouden kunnen gaan. Op een gegeven moment begon een speciaal pak met pepers ons aan te staren, en de verleiding werd te groot om het niet te proberen:
Madam Jeanette's! Na de pepers wat beter bestudeerd te hebben lijkt het eerder om Adjuma's te gaan, die qua smaak en Scoville score op 1 lijn zitten. De gedachte was, als je voor de mensen die niet van pittig eten houden not so ABT's maakt, moet je dan voor de mensen die erg van pittig eten houden geen Red Bull ABT's maken? Dus zo geschiede.
Voor de vulling van de ABT's hebben we gekozen voor een kruidenkaas gemengd met een fijngesnipperde zoete ui met daar bovenop een mini knakworst. Hier een lekker plakje bacon omheen en ze zijn klaar om gerookt te worden. De MOINK!'s hebben we volgens de Noskos rule gemaakt, altijd een succes.
Omdat alle hapjes in 3 sessie's op de WMT moeten, en dit alles binnen 1,5-2 uur heb ik ervoor gekozen de WMT op te stoken tot een 200 graden C. Als rookhout heb ik snippers appelhout gebruikt, die eerst 2 uur hebben geweekt in water.
De Adjuma's, rode pepers en gele pepers klaar om gevuld te worden
De rode en gele pepers gevuld en klaar om gerookt te worden.
Ook de Adjuma's klaar voor de Weber
De ABT's en not so ABT's, evenals de MOINK! balls vielen zoals verwacht erg in de smaak bij de aanwezige gasten, al waren de rode pepers toch echt te licht om voor een echte ABT door te gaan.
Toen was het moment aangebroken om de Red Bull ABT's te gaan roken. Na een korte sessie van zo'n 30 minuten waren deze gaar, en konden de thrillseekers aansluiten.
Ik heb er maar 1 woord voor: Damn! Die dingen zijn echt achterlijk heet. Desondanks heeft mede bbqgenootschapper Kevin2m4 4(!) stuks opgegeten. Dit is er zeker een die ik nog eens vaker zal maken, en zal in onze vriendengroep een klassieker gaan worden.
Het Red Bull ABT team
Voor de ABT's hebben we besloten naar de Sligro te gaan, omdat we daar de grootste kans hadden om jalape?o's te vinden. Helaas waren deze op dit moment niet in het assortiment en moesten we een alternatief zoeken. Dit werden gewone rode pepers. een stuk milder helaas, maar bij gebrek aan wat anders beter dan niets. Voor de not so ABT's hebben we een gele peper gekozen, die erg mild waren en voor gele mini paprika's door zouden kunnen gaan. Op een gegeven moment begon een speciaal pak met pepers ons aan te staren, en de verleiding werd te groot om het niet te proberen:

Madam Jeanette's! Na de pepers wat beter bestudeerd te hebben lijkt het eerder om Adjuma's te gaan, die qua smaak en Scoville score op 1 lijn zitten. De gedachte was, als je voor de mensen die niet van pittig eten houden not so ABT's maakt, moet je dan voor de mensen die erg van pittig eten houden geen Red Bull ABT's maken? Dus zo geschiede.
Voor de vulling van de ABT's hebben we gekozen voor een kruidenkaas gemengd met een fijngesnipperde zoete ui met daar bovenop een mini knakworst. Hier een lekker plakje bacon omheen en ze zijn klaar om gerookt te worden. De MOINK!'s hebben we volgens de Noskos rule gemaakt, altijd een succes.
Omdat alle hapjes in 3 sessie's op de WMT moeten, en dit alles binnen 1,5-2 uur heb ik ervoor gekozen de WMT op te stoken tot een 200 graden C. Als rookhout heb ik snippers appelhout gebruikt, die eerst 2 uur hebben geweekt in water.

De Adjuma's, rode pepers en gele pepers klaar om gevuld te worden

De rode en gele pepers gevuld en klaar om gerookt te worden.

Ook de Adjuma's klaar voor de Weber
De ABT's en not so ABT's, evenals de MOINK! balls vielen zoals verwacht erg in de smaak bij de aanwezige gasten, al waren de rode pepers toch echt te licht om voor een echte ABT door te gaan.
Toen was het moment aangebroken om de Red Bull ABT's te gaan roken. Na een korte sessie van zo'n 30 minuten waren deze gaar, en konden de thrillseekers aansluiten.

Ik heb er maar 1 woord voor: Damn! Die dingen zijn echt achterlijk heet. Desondanks heeft mede bbqgenootschapper Kevin2m4 4(!) stuks opgegeten. Dit is er zeker een die ik nog eens vaker zal maken, en zal in onze vriendengroep een klassieker gaan worden.

Het Red Bull ABT team
