Beef en Steak

Rauw Hammetje

 
 

Smokey89

Kooltjesharker
Berichten
249
Na het zien van een paar rauwe hammen, ben ik gister maar eens in de vriezer gedoken. Er lag nog een klein hammetje van een halve kilo. Niet spectaculair mja wie het kleine niet eert ;)

Pekel gemaakt naar het recept van HellDaddy. De bedoeling is om hem volgende week te roken en dan aan de spieker!







Hierna in een ziplock gedaan en de koelkast in!

En nu maar geduld hebben!
 
Heel veel succes!
Bij mij is het helaas mislukt  X(.  Vanavond ga ik een topic aan maken, dan zie je wat er mis is gegaan. Niet ernstig hoor, alleen een andere wending.

Trouwens, hoe kom je aan het recept van HellDaddy? Op internet vindt ik alleen duivelse en satanische figuren of een mafketel die denkt dat zijn moppen grappig zijn (althans ik kon er niet om lachen).
 
Aan de kleur, model en glans te zien heb ik het vermoeden dat dit een beenhammetje is wat jij in de vriezer had liggen.
Klopt dat???
 
zijn die ook al niet gezouten vanuit de winkel vandaan?
 
Leo zei:
zijn die ook al niet gezouten vanuit de winkel vandaan?

Vandaar ook mijn vraag.
Niet alleen gezouten maar er zit ook een vochtbinder in en die wil je nu net niet in je rauwe ham.
 
sprak de Meester  ;) :)
 
Bert zei:
Leo zei:
zijn die ook al niet gezouten vanuit de winkel vandaan?

Vandaar ook mijn vraag.
Niet alleen gezouten maar er zit ook een vochtbinder in en die wil je nu net niet in je rauwe ham.

Je hebt inderdaad gelijk. Heb de verpakking weer opgevist en het is inderdaad een beenham.

Dus dan raadt je mijn vraag vast al... Doorgaan of niet?
 
Oke duidelijk! Er staat op de verpakking natuurlijk geen vochtbinder, weet jij zo hoe dit omschreven is?
 
Wijze uitspraak! Ik laat het mooi wezen, er zitten idd wat E nummers in! Ik vertrouw het dan toch niet helemaal!

In ieder geval bedankt voor de moeite en hulp!
 
Geen nood. Het hammetje even een uurtje in een bak koud water leggen. Daarna goed afspoelen, droogdeppen en dan lekker warm roken tot 63 graden kern.
Dan heb je nog een heerlijk stukje vlees. ;)
En voor je nieuwe project een mooi stukje fricandeau scoren. Vraag maar naar een dikke lende met het vetlaagje er nog op. ;)
 
Dank mannen,

Ik heb weer wat geleerd! Waarom er dan naturel op de verpakking staat??
 
Smokey89 zei:
Dank mannen,

Ik heb weer wat geleerd! Waarom er dan naturel op de verpakking staat??

Is een C1000 hammetje. Naturel betekent alleen gezouten zonder smaak toevoegingen.
Je hebt ze ook in Honing/mosterd, amerikaans, boeren, provencaals.
 
Terug
Bovenaan Onderaan