- Berichten
- 10.086
Hoi bbq collega's.
Heerlijk, even een paar weekjes op vakantie. In ons geval Duitsland en Oostenrijk.
Tuurlijk, even er tussenuit, enz. enz. Maar toch knaagt er iets.....
Als je op vakantie gaat, moet je toch ook even je bbq-hobby anders gaan "aanvliegen".
Uiteraard maak je ook dan graag gebruik van je eigen spulletjes, want wat kan je op je vakantieadres verwachten.....
Dus in ons geval: allereerst gaat de Cobb in de auto met wat rookhout en ander klein spul.
Brandstof is altijd wel op locatie te verkrijgen en verder is het een beetje pionieren en improviseren.
Welke ingredienten (vlees, kruiden, etc) gaan we daar treffen? Eigenlijk is het best wel leuk. Nieuwe dingen!
We hebben meerdere keren de Cobb aangestoken, en de "puten brust run" daarvan ga ik hieronder delen.
In de lokale winkel was niet zo heel veel keuze, maar buiten de standaard "bbq" burgers/sateh, etc., was schweinfilet en puten brust leuk om te doen.
En niet te vergeten, een paar goeie verse worsten.
Er is voor gekozen om een relatief kleine puten brust van ca 1kg in de lengte 5 a 6 keer in te snijden.
Deze snedes ingesmeerd met pesto en gevuld met geraspte kaas, knoflook en in stukjes gesneden dadels.
Vervolgens het geheel lichtjes ingesmeerd met chilisaus en daarna bedekt met ontbijtspek. Ontbijtspek was niet zout, dus zelf nog een beetje gezouten.
Het hele pakketje is op de Cobb gegaan bij ca 130-150 graden (denk ik..) totdat de kerntemperatuurmeter de 72 graden aantikte.
Hieronder de foto's.
De ingredienten
Klaar voor op de Cobb
(helaas geen foto's van de bereiding want dan moet ik elke keer mijn handen wassen....)
En daar gaan we!!!! Met een beetje beukenhouten snippers
Mooi pluimpje rook
Dit is dus de bbq-faciliteit die vanuit de vakantie locatie "ter beschikking" wordt gesteld..... :-O
Blij dat ik mijn eigen Cobbje bij had #-o
En daar zitten we dan (in de schaduw want ook daar warm) heerlijk met een biertje te genieten
De hond bewaakt de bbq
Idyllisch B-)
Had ik al gezegd dat het daar warm was?
Een heerlijke weizen zorgt voor verkoeling van het innerlijke :>
En dan, bij 65 graden kern (en ook nog bij 70 graden) de bbq saus gesmeerd.
Nadat de puten brust klaar was, het geheel in ons appartement opgediend, samen met een salade van courgette, paprika en een geroosterd broodje met kruidenboter erbij.
Uiteraard een heerlijk fris Alpen-wijntje erbij
Het was heerlijk. De combi van spek en dadels doen het goed.
Wat erg grappig was, dat men vanaf diverse balkons kwam kijken wat wij aan het doen waren.
"Is dat een bbq?" en "Kijk Frank, dat vindt ik eigenlijk veel leuker en lekkerder dan die hamburgers en worstjes die wij altijd hebben" waren enkele opmerkingen die we gehoord hebben.
De lat voor de overige mannen in het appartementencomplex was in ieder geval wel wat hoger komen te liggen dan de "hamburgers en worstjes"
B-)
En oh ja, puten brust is kalkoen borst.
Dank voor het kijken en nog een prettige vakantie allemaal.
Rick
Heerlijk, even een paar weekjes op vakantie. In ons geval Duitsland en Oostenrijk.
Tuurlijk, even er tussenuit, enz. enz. Maar toch knaagt er iets.....
Als je op vakantie gaat, moet je toch ook even je bbq-hobby anders gaan "aanvliegen".
Uiteraard maak je ook dan graag gebruik van je eigen spulletjes, want wat kan je op je vakantieadres verwachten.....
Dus in ons geval: allereerst gaat de Cobb in de auto met wat rookhout en ander klein spul.
Brandstof is altijd wel op locatie te verkrijgen en verder is het een beetje pionieren en improviseren.
Welke ingredienten (vlees, kruiden, etc) gaan we daar treffen? Eigenlijk is het best wel leuk. Nieuwe dingen!
We hebben meerdere keren de Cobb aangestoken, en de "puten brust run" daarvan ga ik hieronder delen.
In de lokale winkel was niet zo heel veel keuze, maar buiten de standaard "bbq" burgers/sateh, etc., was schweinfilet en puten brust leuk om te doen.
En niet te vergeten, een paar goeie verse worsten.
Er is voor gekozen om een relatief kleine puten brust van ca 1kg in de lengte 5 a 6 keer in te snijden.
Deze snedes ingesmeerd met pesto en gevuld met geraspte kaas, knoflook en in stukjes gesneden dadels.
Vervolgens het geheel lichtjes ingesmeerd met chilisaus en daarna bedekt met ontbijtspek. Ontbijtspek was niet zout, dus zelf nog een beetje gezouten.
Het hele pakketje is op de Cobb gegaan bij ca 130-150 graden (denk ik..) totdat de kerntemperatuurmeter de 72 graden aantikte.
Hieronder de foto's.
De ingredienten

Klaar voor op de Cobb
(helaas geen foto's van de bereiding want dan moet ik elke keer mijn handen wassen....)

En daar gaan we!!!! Met een beetje beukenhouten snippers

Mooi pluimpje rook

Dit is dus de bbq-faciliteit die vanuit de vakantie locatie "ter beschikking" wordt gesteld..... :-O
Blij dat ik mijn eigen Cobbje bij had #-o

En daar zitten we dan (in de schaduw want ook daar warm) heerlijk met een biertje te genieten
De hond bewaakt de bbq


Idyllisch B-)

Had ik al gezegd dat het daar warm was?
Een heerlijke weizen zorgt voor verkoeling van het innerlijke :>

En dan, bij 65 graden kern (en ook nog bij 70 graden) de bbq saus gesmeerd.

Nadat de puten brust klaar was, het geheel in ons appartement opgediend, samen met een salade van courgette, paprika en een geroosterd broodje met kruidenboter erbij.
Uiteraard een heerlijk fris Alpen-wijntje erbij



Het was heerlijk. De combi van spek en dadels doen het goed.
Wat erg grappig was, dat men vanaf diverse balkons kwam kijken wat wij aan het doen waren.
"Is dat een bbq?" en "Kijk Frank, dat vindt ik eigenlijk veel leuker en lekkerder dan die hamburgers en worstjes die wij altijd hebben" waren enkele opmerkingen die we gehoord hebben.
De lat voor de overige mannen in het appartementencomplex was in ieder geval wel wat hoger komen te liggen dan de "hamburgers en worstjes"

En oh ja, puten brust is kalkoen borst.
Dank voor het kijken en nog een prettige vakantie allemaal.
Rick