Beef en Steak

Pulles Pork Dutch Oven style

 
 
 

ellenblokhuis

Kooltjesharker
Berichten
177
Voor onze familiedag volgende week moet er 5kg pulled pork komen. Nu kunnen we dat al op de WSM (Knorretje al verdient), maar Ronald wilde dat ook eens proberen in zijn nieuwe DO. Op youtube een filmpje gevonden en gister de eerste batch gemaakt, vandaag gaat de tweede ronde gebeuren. Ronald heft het hele verhaal uitgeschreven op zijn blog;

http://blkhs.nl/grillin/?cat=4

 
Ben je dan niet feitelijk het vlees aan het koken? De saus kan niet warmer worden dan 100 graden, waardoor je een soort stoofpotje krijgt. Wel grappig te zien dat het met zo'n groot stuk ook werkt.

Kan iemand me trouwens uitleggen wat de reden is van het draaien van de deksel en pot elke 20 minuten?
 
dat schijnt te maken te hebben met de evenredige verdeling van de warmte...

inderdaad stoof je het vlees op deze manier, het is wel supersappig!
 
Terug
Bovenaan Onderaan