- Berichten
- 2.588
Na al die lekkere foto's op het dit edele forum moet het er maar weer eens van komen.
Na het ontdooien lekker in de rub (iets met geheime rib rub
) gezet. Daarna ge?njecteerd volgens het wedstrijdrecept van noskos.


Vanochtend op tijd op de Q!


Ondertussen met andere bezigheden bezig geweest. Opeens na 2 uur merkte ik dat de temperatuur gezakt was naar 105 graden. Ik gebruikte dit keer een kolenbakje/houder van Weber. Ik denk dat ik de kolen te hoog opgestapeld heb(ze kwamen boven het rooster uit) waardoor de aslaag de zuurstof bij de rest van de kolen weghaalde.
Volgende keer gewoon het kolenrekje gebruiken. Dan heb ik meer ruimte. Natuurlijke schrikreactie, kooltjes weer opgestookt er dan maar even met iets hogere temperatuur de verloren tijd weer inhalen (NOOIT MEER DOEN). Natuurlijk na 4,5 uur ingepakt in folie en terug op de Q.
Na 10 uur op temperatuur van 88 graden kern.

Een uurtje rusten in meerdere lagen folie (resultaat)

De eindsaus:

Door de hogere temperatuur was het vlees niet zo makkelijk te pullen dam de vorige keer. X(
De eindsaus maakt wel een hoop goed
Het resultaat:

Al met al een mooie run. Gelijk weer ruimte in de vriezer gecre?erd om te vullen met mooi vlees
Na het ontdooien lekker in de rub (iets met geheime rib rub



Vanochtend op tijd op de Q!


Ondertussen met andere bezigheden bezig geweest. Opeens na 2 uur merkte ik dat de temperatuur gezakt was naar 105 graden. Ik gebruikte dit keer een kolenbakje/houder van Weber. Ik denk dat ik de kolen te hoog opgestapeld heb(ze kwamen boven het rooster uit) waardoor de aslaag de zuurstof bij de rest van de kolen weghaalde.
Volgende keer gewoon het kolenrekje gebruiken. Dan heb ik meer ruimte. Natuurlijke schrikreactie, kooltjes weer opgestookt er dan maar even met iets hogere temperatuur de verloren tijd weer inhalen (NOOIT MEER DOEN). Natuurlijk na 4,5 uur ingepakt in folie en terug op de Q.
Na 10 uur op temperatuur van 88 graden kern.

Een uurtje rusten in meerdere lagen folie (resultaat)

De eindsaus:

Door de hogere temperatuur was het vlees niet zo makkelijk te pullen dam de vorige keer. X(
De eindsaus maakt wel een hoop goed

Het resultaat:

Al met al een mooie run. Gelijk weer ruimte in de vriezer gecre?erd om te vullen met mooi vlees
