Een paar weken geleden hadden we een "hele varkensschouder" besteld bij de slager, in gedachten zag ik een boston butt van 4-5kg maar het bleek een hele voorpoort van ruim 9kg te zijn. Na een beetje passen en meten en bijsnijden paste deze net op de Kamado Joe Classic.
Donderdagavond de schouder bijgesneden en in de rug gezet, het vel rondom ingeprikt en ingesmeerd met zout om te laten drogen.
Vrijdagavond de KJ aangestoken met flink wat kersenhout en rond een uur of 22:00 de schouder erop gelegd
Smorgends om 06:00 werd ik wakker en zag ik dat ik een melding van de Meater had gemist, de bbq was uit gegaan terwijl de kolen nog lang niet op waren. Snel weer aangestoken en verder gegaan.
Na zon 16 uur en 30 minuten waren de kolen wel op, de kolenmand weer gevuld en om wille van de tijd de temperatuur wat hoger ingesteld. Zeker gezien het feit dat de hele poot nog 'ingepakt' zat in zn velletje durfde ik dat wel aan.
Uiteindelijk was de poot na een kleine 19 uur volledig gaar en overal boterzacht. Toen heb ik het vel er af gehaald en de poot ingepakt in aluminiumfolie om een uurtje te laten rusten. Het vel is dat uurtje terug gegaan op de bbq op een graad of 160-180 om knapperig te worden.
Na het rusten kwam het mooiste werk, het pullen!
Op een bordje met wat zelfgebakken frietjes en een stukje knapperig vel zag dat er zo uit:
Met 7 volwassenen en 1 kind hebben we aardig ons best gedaan maar we hebben gelukkig ook nog ruim 1300g in de vriezer kunnen steken.
Donderdagavond de schouder bijgesneden en in de rug gezet, het vel rondom ingeprikt en ingesmeerd met zout om te laten drogen.
Vrijdagavond de KJ aangestoken met flink wat kersenhout en rond een uur of 22:00 de schouder erop gelegd
Smorgends om 06:00 werd ik wakker en zag ik dat ik een melding van de Meater had gemist, de bbq was uit gegaan terwijl de kolen nog lang niet op waren. Snel weer aangestoken en verder gegaan.
Na zon 16 uur en 30 minuten waren de kolen wel op, de kolenmand weer gevuld en om wille van de tijd de temperatuur wat hoger ingesteld. Zeker gezien het feit dat de hele poot nog 'ingepakt' zat in zn velletje durfde ik dat wel aan.
Uiteindelijk was de poot na een kleine 19 uur volledig gaar en overal boterzacht. Toen heb ik het vel er af gehaald en de poot ingepakt in aluminiumfolie om een uurtje te laten rusten. Het vel is dat uurtje terug gegaan op de bbq op een graad of 160-180 om knapperig te worden.
Na het rusten kwam het mooiste werk, het pullen!
Op een bordje met wat zelfgebakken frietjes en een stukje knapperig vel zag dat er zo uit:
Met 7 volwassenen en 1 kind hebben we aardig ons best gedaan maar we hebben gelukkig ook nog ruim 1300g in de vriezer kunnen steken.