BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.858
Deze avond kwamen de buren eten.
En aangezien je die te vriend moet houden had ik belooft pulled pork te maken.

Donderdag de procureur uit de vriezer gehaald. En vrijdagavond geïnjecteerd met bouillon van een vorige sessie icm Worcester sauce en appelazijn. Hierna een Carlifornia dry rub aangebracht en een nachtje terug in de koelkast.
20201002_204906.jpg

20201002_205605.jpg

20201002_210739.jpg

20201002_211149.jpg
20201002_211220.jpg


De volgende ochtend 6.30 ging de wekker.
Snel naar beneden, koffie zetten en de Joe opstoken. Hierna de Billows zijn werk laten doen.
Gekozen voor het wedstrijd recept van Noskos, maar dan met eigen rub en zelf gemaakte saus. De temperatuur ingesteld op 121 graden en precies 7.15 kon de procureur er op.
20201003_063149.jpg

20201003_071135.jpg

20201003_071048.jpg
20201003_071543.jpg


De timer aan op 5 uur.
Screenshot_20201003-114015.jpg


Ondertussen heb ik de saus gemaakt en na
5 uur was het tijd voor het aanbrengen van de saus en dan nog eens 2 uur wachten.
20201003_100944.jpg
20201003_122549.jpg
20201003_122556.jpg
20201003_122810.jpg

20201003_140225.jpg

Na weer 2 uur was de kern 75 graden en tijd om hem in te pakken. Ondertussen was het 14.00u en 18.00u kwamen de buren.
20201003_140424.jpg


Uiteindelijk om 17.30 was de pp klaar met een kerntemperatuur van 96 graden. Resultaat botermals.
Gelukkig nog even tijd om te laten rusten.

Als begeleiding gekozen voor een zelf gemaakte coleslaw, knoflooksaus en pitabroodjes uit een pakje😉.

Screenshot_20201003-114015.jpg

20201003_185334.jpg
20201003_185338.jpg
20201003_190913.jpg

20201003_190920.jpg

Je had die ogen moeten zien.... 3/4x opscheppen.... Ik heb mijn credits weer binnen..
Het was ook gewoon errug lekker.

😋😋😋😋

Recept pp: https://www.bbq-nl.com/wedstrijd-pulled-pork/
Link naar de saus: https://www.bbq-nl.com/noskos-sweet-smokey-bbq-sauce/
Link rub: https://bbq-helden.nl/recepten/carolina-barbecue-rub/
Link coleslaw: https://familieoverdekook.nl/coleslaw-maken-super-simpel-recept/
 
Laatst bewerkt:
aha, dat is wat ik rook gisteren ;)
lekker man, buurtjes zijn weer verwend.
vooral dat zinnetje: je had die ogen moeten zien
mooi is dat he, mensen confronteren met gigantisch lekker eten van de bbq, niet zijnde speklappen oid.
 
De wind stond inderdaad zeer gunstig jullie kant op .

Gelukkig hebben wij een zeer goede relatie met de buren en storen ze zich nooit aan mijn hobby.
Van de andere kant doe ik niet zo moeilijk over een zakje goede houtskool voor de buurman als hij zonder zit. Of beperk ik het rookhout als alles buiten open staat.
 
Lekker zo’n pitabroodje met PP


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
 
Heerlijk, ziet er prima uit en denk nog wel wat over voor in de koeling want zo te zien een forse bak. (y)
 
Ziet er heerlijk uit, ik kwam op het zelfde idee om PP te maken , maar dan op zondag. :)
 
Vandaag besloten om van een deel pp kroketten te maken volgens recept van Noskos/Frits..

Vergeten om foto's te maken van de bereiding van de roux, maar zo spannend is dat ook weer niet. Wel heb ik de tabasco weg gelaten en extra rub toegevoegd.

Morgen kroketten maken en dan pas vrijdag eten. Hoe blijf ik daar nou vanaf 🤔🤣🤣

IMG-20201005-WA0002.jpeg
 
Moeten de buurtjes zo lang wachten op de kroketten? 😉
Hebben lekker kunnen mee eten zo
 


Toch net al de kroketten gemaakt. Was genoeg opgestijft.
Volgende keer extra zakje panko en halen bij de toko. Weinig voor veel bij de supermarkt .

20201005_193032.jpg

20201005_194044.jpg

20201005_194048.jpg

20201005_194114.jpg

20201005_195937.jpg
 
Laatst bewerkt:
Mooie PP run, en leuk om dit topic aangevuld te zien worden met de kroketten! Ik ben benieuwd hoe ze smaken
 
Vandaag was het zover. Nu pas tijd, omdat het op het werk aanzienlijk drukker is geworden.
Maar wat in het vat zit, verzuurt niet.

Mooi voorgerechtje van gemaakt met een kleine salade.
20201010_180953.jpg

20201010_190031.jpg
20201010_190103.jpg

20201010_190108.jpg


Ze zijn zeer goed gelukt. Hoog op smaak, met een lekkere pittige bbq smaak.
Volgende keer iets meer vlees er in, maar dat is zeuren.
Boven verwachting was dit makkelijker dan gedacht en zeker voor herhaling vatbaar.
Erg lekker.
 
Laatst bewerkt:
mooi dat het drukker word op’t werk

Zien er mooi uit.
Snel het vat weer vullen dan 😉
 
Dat is nog eens een mooie run geweest broer. Wow.
Nu moet ik dit goed voorbeeld toch maar eens volgen. En m’n laatste voorraad wildzwijn PP vermaken tot kroketten TOP
 
Terug
Bovenaan Onderaan