Afgelopen zaterdag was het dan zover wij kregen in de avond een aantal man over de vloer en ik had toevallig nog een 2.5kg procureur liggen. Deze de woensdag uit de vriezer gehaald en vrijdag voorzien van de rub. De zaterdagochtend rond 9uur stond de bbq aan en ging het vlees erop, de rest is natuurlijk geschiedenis
Rond de klok van 11 even een check en toen rond de klok van 14:30 begonnen met het inpakken om zo het laatste zetje te geven voor de eters die rond 18:00 kwamen. Al met al prima sessie gelukt om netjes rond 17:00 te eindigen waar het vlees heeft kunnen rusten voordat het op onze broodje terecht kwam
Een aantal dingen die mij wel opvielen, waar de temp van de Q de gehele sessie mooi stabiel is gaat het na in het inpakken toch opeens veel harder ondanks ik niks aan de settings heb veranderd. Maar van een rooster temp van 110~120 naar opeens 140~150, de schuiven konden niet verder dicht anders was ik de Q aan het doven, is dit een mogelijkheid dat de brandstof ( Dammers ) aan het opraken is en fel begint te branden of is de reflectie van het folie een reactie op de temp?
Dit zelfde issue had ik ook wanneer ik mijn burned ends ( die op de foto te zien zijn ) in de ovenschaal weer terug zet op de Q, ook hier ondanks niks aanpassen ging de temp van ~120 richting de ~160/170 als ik de schuiven nog verder dicht zou zetten dan zou ik de Q stikken.
Nou back to the PP op naar de foto's we hebben er smakelijk van gegeten met nog een aantal andere dingen! Zoals de zalm bonbons en kip/spek spiesjes en het bekende bananenboot, chocola , 43 toetje

Rond de klok van 11 even een check en toen rond de klok van 14:30 begonnen met het inpakken om zo het laatste zetje te geven voor de eters die rond 18:00 kwamen. Al met al prima sessie gelukt om netjes rond 17:00 te eindigen waar het vlees heeft kunnen rusten voordat het op onze broodje terecht kwam

Een aantal dingen die mij wel opvielen, waar de temp van de Q de gehele sessie mooi stabiel is gaat het na in het inpakken toch opeens veel harder ondanks ik niks aan de settings heb veranderd. Maar van een rooster temp van 110~120 naar opeens 140~150, de schuiven konden niet verder dicht anders was ik de Q aan het doven, is dit een mogelijkheid dat de brandstof ( Dammers ) aan het opraken is en fel begint te branden of is de reflectie van het folie een reactie op de temp?
Dit zelfde issue had ik ook wanneer ik mijn burned ends ( die op de foto te zien zijn ) in de ovenschaal weer terug zet op de Q, ook hier ondanks niks aanpassen ging de temp van ~120 richting de ~160/170 als ik de schuiven nog verder dicht zou zetten dan zou ik de Q stikken.
Nou back to the PP op naar de foto's we hebben er smakelijk van gegeten met nog een aantal andere dingen! Zoals de zalm bonbons en kip/spek spiesjes en het bekende bananenboot, chocola , 43 toetje
