BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork

 
 

JohanD

Stoker
Berichten
344
Zaterdag 6-10-2012
Dag,

Van de week besloten om voor het eerst in mijn BBQ carriere Pulled Pork te gaan maken.

IMG_0700.jpg


Na wat informatie ingewonnen en opgezocht te hebben moet het morgen gaan gebeuren. Op aanraden van Noskos ga ik voor de Renowned Mr. Brown.

De kruiden voor de ingredienten bij elkaar gedaan, peper vers gemalen (wat ruikt dat lekker)

IMG_0698.jpg


De kruiden gemengd:

IMG_0699.jpg


De Procureur heb ik gewassen in water met azijn en daarna goed afgespoeld en afgedroogd met keukenpapier:

IMG_0702.jpg


Daarna de rub van kruiden er over:

IMG_0703.jpg


en goed inpakken in folie, nu tot morgenochtend in de rub laten liggen in de koelkast

IMG_0704.jpg


Morgenochtend nog een keer in de rub en dan op de BBQ. Aantal vragen:
- Hoeveel rookhout moet ik gebruiken
- De PP wil ik regelmatig sprayen met een mengsel van whisky en appelsap (volgens recept Noskos), wat zijn de verhoudingen?
- de lekbak wil ik uiteraard vullen met vloeistof, ik denk aan appelsap, iemand ervaring?


Zondag 7-10-2012

Bedankt voor jullie reacties en adviezen. Ik ga proberen er wat van te maken vandaag.

Om 8.30 uur de Procureur op de BBQ gelegd. Interne temperartuur van de Procureur was 10 gr. C. De temperatuur van de BBQ was 130 gr. C.

IMG_0711.jpg


Om 9.00 uur check, temperatuur BBQ nu via de digitale thermometer gemeten, 127 gr. C. Interne vleestemperatuur 27 gr. C.

Om 9.30 uur, temp BBQ 132 C, PP 46 C

Om 10.00 uur, temp BBQ 125 C (ik heb hem om 9.30 uur iets geknepen), PP 55 C

Om 10.30 uur, temp BBQ 129 C, PP 61 C

Om 11.00 uur maak ik een foto en plaats deze.

11.00 uur

IMG_0714.jpg


Temperatuur BBQ 125 C, PP 65 C

Om 11.30 uur: BBQ 110 C, PP 67 C. Onderste ventilatieroosters verstopt met as, daardoor zakt de temperatuur. Leermomentje, regelmatig een keer met de schuiven heen en weer.

Om 12.00 uur: BBQ 130 C, PP 67 C. Tijd voor een broodje, helaas nog zonder PP, als ik het ruik krijg ik HONGER

Om 12.30 uur: BBQ 127 C, PP 69 C

Om 13.00 uur: BBQ 128 C, PP 69 C

Om 13.30 uur: BBQ 125C, PP 69 C. Wat brikketten bijgevuld.

Om 14.00 uur: BBQ 122 C, PP 67 C

Om 14.30 uur: BBQ 122 C, PP 67 C

Om 15.00 uur: BBQ 123 C, PP 69 C

Om 15.30 uur: BBQ 123 C, PP 73 C

Om 15.45 uur een foto gemaakt:

IMG_0716.jpg


Begint er op te lijken denk ik, nu de kerntemperatuur nog omhoog, laten rusten en pullen.

Om 16.00 uur: BBQ 131 C, PP 73 C. De weer toegevoegde kolen (om 15.00 uur toegevoegd) beginnen hun werk te doen.

Net even de Carolina Mustard saus gemaakt

IMG_0717.jpg


Om 16.30 uur: BBQ 129 C, PP 77 C

Om 17.00 uur: BBQ 130 C, PP 79 C

Om 17.30 uur: BBQ 125 C, PP 83 C

Om 17.45 uur: BBQ 123 C, PP 85 C ga hem er af halen.

IMG_0720.jpg


Laatste deel van mijn verslag, de Pulled Pork gepulled en op een broodje.

IMG_0722.jpg


IMG_0723.jpg


HEERLIJK!!!!!!!!!!!!!!
 
Rookhout zou ik drie blokken gebruiken verdeeld tussen de briketten.

Sprayen zou ik niet doen, duurt alleen de sessie langer van.

Alternatief, als de procureur 1 uur in de zone zit pak je hem in dubbellaags alluminiumfolie doe daar twee eetlepels whisky en appelsap bij.

Doe gewoon water in de waterpan, appelsap is duur en je proeft het niet terug.

Succes
 
Wat Frits allemaal zegt. Ook het afspoelen met azijn is niet nodig. En je kunt hem ook gewoon strak in de folie inpakken zonder vocht.
 
We gaan het wel zen wat het geworden is.Of niet?
 
Uiteraard, hou het verslag bij vandaag
 
Ziet er lekker uit hoor! Alvast gefeliciteerd met je knorretje :)
 
Johan, ziet er prima uit, gefeliciteerd met je knorretje!
 
Ziet er heerlijk uit! Gefeliciteerd met je badge!
 
Lekker hoor! Gefeliciteerd met je knorretje!
 
Terug
Bovenaan Onderaan