Na al die pulled pork voorraadjes gemaakt te zien worden hier dacht ik zelf ook maar weer eens aan de slag te gaan.
Het is alweer even geleden dat ik iets op de Guru heb bereid. Met een zoontje van 6 weken is het nog best lastig de tijd te vinden om iets op de Guru te leggen.
Afgelopen week mijn laatste zakje pulled pork uit de vriezer gehaald dus het leek mij wel weer tijd voor pulled pork.
Een mooi stuk procureur van 3kg gehaald bij de Hanos.
Met een mengsel van appelsap, de rub en wat whisky ge?njecteerd. De rub is een basis rub volgens recept Noskos.
In de rub gezet en een nachtje in de koelkast laten rusten.
De volgende dag rond 8:30 op de Guru gelegd.
Aangestoken met een aantal chunks kersenhout. Dat doet het altijd goed met varken en valt met de zoete rook ook in de smaak bij de fam.
Na de 1e 5 uur op 121gr zit er een mooie bark op. Helaas geen grafiek omdat mijn inkbird app chraste. Kerntemp was toen 70gr
Mooi in de lak gezet met een mengsel van ingekookte appelsap, honing en stockyard bbq saus. Na nog 2 uur ingepakt met 78gr.
Vervolgens laten liggen tot 96 graden. Toen was het boterzacht. Uiteindelijk een mooie stabiele sessie met een duur van 10,5 uur.
Even laten rusten tot het pullen.
Gegeten met een heerlijke coleslaw van rode en witte kool op een tijgerbroodje.
Het is alweer even geleden dat ik iets op de Guru heb bereid. Met een zoontje van 6 weken is het nog best lastig de tijd te vinden om iets op de Guru te leggen.
Afgelopen week mijn laatste zakje pulled pork uit de vriezer gehaald dus het leek mij wel weer tijd voor pulled pork.
Een mooi stuk procureur van 3kg gehaald bij de Hanos.
Met een mengsel van appelsap, de rub en wat whisky ge?njecteerd. De rub is een basis rub volgens recept Noskos.

In de rub gezet en een nachtje in de koelkast laten rusten.

De volgende dag rond 8:30 op de Guru gelegd.

Aangestoken met een aantal chunks kersenhout. Dat doet het altijd goed met varken en valt met de zoete rook ook in de smaak bij de fam.

Na de 1e 5 uur op 121gr zit er een mooie bark op. Helaas geen grafiek omdat mijn inkbird app chraste. Kerntemp was toen 70gr
Mooi in de lak gezet met een mengsel van ingekookte appelsap, honing en stockyard bbq saus. Na nog 2 uur ingepakt met 78gr.
Vervolgens laten liggen tot 96 graden. Toen was het boterzacht. Uiteindelijk een mooie stabiele sessie met een duur van 10,5 uur.

Even laten rusten tot het pullen.

Gegeten met een heerlijke coleslaw van rode en witte kool op een tijgerbroodje.
