Hey mannen,
Zoals in mijn voorstel topic vermeld heb ik gisteren Pulled pork gemaakt van een Boston Butt.
Tot op heden maakte ik mijn PP altijd van procureur omdat mijn lokale slager geen Boston butts heeft.
Deze keer had ik mijn vlees besteld via beef en steak en omdat ik niet meer alles in huis had ook een rub.
Via die rub ben ik dan ook hier terecht gekomen, dat was namelijk the Pulled pork van Noskos.
Die had ik uitgekozen omdat hij aardig in de buurt van mijn eigen rub zit.
Het was voor mij ook de eerste keer dat ik het vlees moest trimmen omdat er nog best wel wat vet op zat.
Hierna ging de rub erover en mocht hij een nachtje in de koelkast slapen.
De volgende ging werdt mijn weber al vroeg ontstoken en klaar gemaakt voor indirect grillen. Hierna kon het vlees er gelijk op.
Na een aantal uur en flink wat regenbuien even checken:
Bij een kerntemperatuur van 70 graden heb ik hem ingepakt in aluminiumfolie en weer terug gelegd op de BBQ.
Nadat deze een kerntemperatuur had van 85 graden weer van de BBQ gehaald en uitgapakt.
Hierna BBQ saus over de butt gesmeerd en teruggelegd op de BBQ om het af te maken.
Bij 90 graden mocht hij eraf en een uur laten rusten.
Het eindresultaat:
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro
Zoals in mijn voorstel topic vermeld heb ik gisteren Pulled pork gemaakt van een Boston Butt.
Tot op heden maakte ik mijn PP altijd van procureur omdat mijn lokale slager geen Boston butts heeft.
Deze keer had ik mijn vlees besteld via beef en steak en omdat ik niet meer alles in huis had ook een rub.
Via die rub ben ik dan ook hier terecht gekomen, dat was namelijk the Pulled pork van Noskos.
Die had ik uitgekozen omdat hij aardig in de buurt van mijn eigen rub zit.
Het was voor mij ook de eerste keer dat ik het vlees moest trimmen omdat er nog best wel wat vet op zat.

Hierna ging de rub erover en mocht hij een nachtje in de koelkast slapen.
De volgende ging werdt mijn weber al vroeg ontstoken en klaar gemaakt voor indirect grillen. Hierna kon het vlees er gelijk op.

Na een aantal uur en flink wat regenbuien even checken:


Bij een kerntemperatuur van 70 graden heb ik hem ingepakt in aluminiumfolie en weer terug gelegd op de BBQ.
Nadat deze een kerntemperatuur had van 85 graden weer van de BBQ gehaald en uitgapakt.

Hierna BBQ saus over de butt gesmeerd en teruggelegd op de BBQ om het af te maken.
Bij 90 graden mocht hij eraf en een uur laten rusten.
Het eindresultaat:

Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk Pro