Vandaag mijn eerste pulled pork van de kamado Joe. In het verleden heb ik het wel eens gedaan in de oven en op een hele goedkope offset smoker. Maar nu dan eindelijk op mijn nieuwe aanwinst.
Omdat de vrouw vegetarisch is een stukje van ruim een kilo
Lekker 2 avonden geleden in de rub gezet
Vanmorgen vroeg uit de koelkast gehaald om op kamertemperatuur te laten komen en nu de bbq aangezet.
En nu gaat het lange wachten beginnen...
Ik ga hem dit keer niet inpakken omdat ik toch heel benieuwd ben hoe dat smaakt. Het wordt op een temperatuur van ongeveer 225f low and slow tot 200f..
Edit:
Terwijl ik wacht nog even wat extra info. Recept bbq sauce die er straks in gaat:
100ml ketchup
100ml water
3 el rietsuiker
2 el Worcestershire saus
1 el azijn
1 el Dijon mosterd
1 tl grof zeezout
drupje tabasco
Flinke snuf knoflookpoeder
De rub:
http://www.probbqshop.nl/letzq-award-winning-pork-rub.html
En het hout was 1 stuk hickory en 3 stukken beach
Omdat de vrouw vegetarisch is een stukje van ruim een kilo
Lekker 2 avonden geleden in de rub gezet
Vanmorgen vroeg uit de koelkast gehaald om op kamertemperatuur te laten komen en nu de bbq aangezet.
En nu gaat het lange wachten beginnen...
Ik ga hem dit keer niet inpakken omdat ik toch heel benieuwd ben hoe dat smaakt. Het wordt op een temperatuur van ongeveer 225f low and slow tot 200f..
Edit:
Terwijl ik wacht nog even wat extra info. Recept bbq sauce die er straks in gaat:
100ml ketchup
100ml water
3 el rietsuiker
2 el Worcestershire saus
1 el azijn
1 el Dijon mosterd
1 tl grof zeezout
drupje tabasco
Flinke snuf knoflookpoeder
De rub:
http://www.probbqshop.nl/letzq-award-winning-pork-rub.html
En het hout was 1 stuk hickory en 3 stukken beach