BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork

 
 

Uranday

Kooltjesharker
Berichten
130
Vandaag mijn eerste pulled pork van de kamado Joe. In het verleden heb ik het wel eens gedaan in de oven en op een hele goedkope offset smoker. Maar nu dan eindelijk op mijn nieuwe aanwinst.

Omdat de vrouw vegetarisch is een stukje van ruim een kilo
867a3ebd685cad1ce66a89f7e4d94fbe.jpg


Lekker 2 avonden geleden in de rub gezet
af72541a7711b870d9c20cb800a57a62.jpg


Vanmorgen vroeg uit de koelkast gehaald om op kamertemperatuur te laten komen en nu de bbq aangezet.
31414a8306769d8e4f2a5d00a6000a9e.jpg

c60b3138798bbc7e76e0bb498957221f.jpg

2418a9a1902747b7b64aa01948fda98c.jpg


En nu gaat het lange wachten beginnen...
f4dcf90fcfd2ccfd2b81fafa619626d0.jpg


Ik ga hem dit keer niet inpakken omdat ik toch heel benieuwd ben hoe dat smaakt. Het wordt op een temperatuur van ongeveer 225f low and slow tot 200f..


Edit:
Terwijl ik wacht nog even wat extra info. Recept bbq sauce die er straks in gaat:
100ml ketchup
100ml water
3 el rietsuiker
2 el Worcestershire saus
1 el azijn
1 el Dijon mosterd
1 tl grof zeezout
drupje tabasco
Flinke snuf knoflookpoeder

De rub:
http://www.probbqshop.nl/letzq-award-winning-pork-rub.html

En het hout was 1 stuk hickory en 3 stukken beach
 
Hele goede vragen... Hij blijft er op tot 200 graden fahrenheit... Hoe hij dan smaakt zal ik laten weten
 
Ik zou hem er bij 190-191 graden Fahrenheit (88 graden Celsius) eraf halen.
Succes
 
Ewald +1

Succes vandaag! Ik hoop dat je op tijd begonnen bent vanmorgen, zonder inpakken kan het lang duren...
 
165 graden... Temp was iets opgelopen dus de schuif wat dicht gedaan... Zover lijkt het goed te gaan.
 
De temperatuur is terug gezakt van 182 naar 176. Zonder wrappen is toch wel lastiger.... Hopelijk wel lekkerder.
 
Tot 193 graden er op laten liggen. Nu het moeilijkste, het vlees nog even laten terwijl je giert van de honger... Duurt wel een stuk langer zonder wrappen... Bark voelt wel erg goed!

13079e12187d0c3e6d7f3a02454ee88d.jpg
 
|Ben benieuwd...
 
Pulling:
4b82470de360e61c062cc04bc13537b6.jpg


Eten:
f844fbf2d2c7ff0ee3ae33afa739f995.jpg


Hij was erg lekker. Voor mijn gevoel niet droger of natter dan anders. Wel was er een stevige bite op de stukjes van de buitenkant. Dat beviel me wel, maar qua kooktijd was het wel lang wachten.
 
Lekker, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan