Het was weer (te) lang geleden voor wat Pulled Pork.
Door het oppakken van school en een nieuwe baan werden alle ?grote? BBQ gerechtjes naar voren geschoven.
Aangespoord door de foto?s van Tony Stone Low & Slow aan de slag gegaan.
Voor de rub heb ik de basis rub van ?Steven Raichel Culinair Barbecue?n? gemaakt.
Als extra wat geroosterde mosterdzaadjes.
Ook voor de BBQ saus heb ik het boek gebruikt. Uitgangspunt basis barbecuesaus gebruikt en daarna wat kleine toevoegingen.
Zelfs mijn dochter helpt mee ipv TV kijken, ik zeg goed bezig
Na een klein kwartiertje pruttelen potjes afgevuld en laten afkoelen.
Daarna de butt getrimd en ge?njecteerd met de injectiemix volgens recept van Noskos.
Voor de bereiding van de butt zijn ook de tijden aangehouden van Noskos.
Vervolgens lekker in de netgemaakte rub gezet en ingepakt.
Volgende ochtend ............... Goedemorgen !
En dan begint het zwaarste van alles, wachten, wachten en nog even wachten. (+/- 4 uurtjes)
Tijdens al dat wachten de glaze gemaakt. Je moet wat met die tijd, toch?
Toen was het tijd om hem lekker te kwasten.
Wat ziet hij er nu al lekker uit.
Pot verdorie weer wachten?.. (+/- 2 uurtjes)
Nog even spieken voordat hij in de alu gaat.
Can you smell it?
Al met al een behoorlijk stabiele run
Er is niet veel nodig om dat ei op temperatuur te houden.
Toen kwam het grote uitpakken, altijd leuk cadeautjes uitpakken.
En draadjes trekken maar.
Let op, aankomende week krijg ik vast de opmerking wie de vork verbogen heeft. O
Maar wat ziet het er weer lekker uit.
Het ruikt nog beter!
Het is eigenlijk pas mijn 2e keer. Maar ik weet zeker dat tussen 2 en 3e keer niet zoveel tijd tussen gaat zitten.
Wat is het toch lekker.
Geen witte bolletjes of kool salade deze keer maar gewoon lekker zelf gemaakte frietjes en wat courgette salade.
Maar ja, niet op de foto, dus niet gebeurt.
Bedankt voor het kijken en nu ga ik verder kijken wat jullie allemaal gemaakt hebben dit heerlijk weekend.
Door het oppakken van school en een nieuwe baan werden alle ?grote? BBQ gerechtjes naar voren geschoven.
Aangespoord door de foto?s van Tony Stone Low & Slow aan de slag gegaan.
Voor de rub heb ik de basis rub van ?Steven Raichel Culinair Barbecue?n? gemaakt.
Als extra wat geroosterde mosterdzaadjes.

Ook voor de BBQ saus heb ik het boek gebruikt. Uitgangspunt basis barbecuesaus gebruikt en daarna wat kleine toevoegingen.
Zelfs mijn dochter helpt mee ipv TV kijken, ik zeg goed bezig


Na een klein kwartiertje pruttelen potjes afgevuld en laten afkoelen.

Daarna de butt getrimd en ge?njecteerd met de injectiemix volgens recept van Noskos.
Voor de bereiding van de butt zijn ook de tijden aangehouden van Noskos.
Vervolgens lekker in de netgemaakte rub gezet en ingepakt.

Volgende ochtend ............... Goedemorgen !

En dan begint het zwaarste van alles, wachten, wachten en nog even wachten. (+/- 4 uurtjes)
Tijdens al dat wachten de glaze gemaakt. Je moet wat met die tijd, toch?
Toen was het tijd om hem lekker te kwasten.

Wat ziet hij er nu al lekker uit.
Pot verdorie weer wachten?.. (+/- 2 uurtjes)
Nog even spieken voordat hij in de alu gaat.

Can you smell it?
Al met al een behoorlijk stabiele run

Er is niet veel nodig om dat ei op temperatuur te houden.
Toen kwam het grote uitpakken, altijd leuk cadeautjes uitpakken.

En draadjes trekken maar.
Let op, aankomende week krijg ik vast de opmerking wie de vork verbogen heeft. O

Maar wat ziet het er weer lekker uit.

Het ruikt nog beter!
Het is eigenlijk pas mijn 2e keer. Maar ik weet zeker dat tussen 2 en 3e keer niet zoveel tijd tussen gaat zitten.
Wat is het toch lekker.
Geen witte bolletjes of kool salade deze keer maar gewoon lekker zelf gemaakte frietjes en wat courgette salade.
Maar ja, niet op de foto, dus niet gebeurt.
Bedankt voor het kijken en nu ga ik verder kijken wat jullie allemaal gemaakt hebben dit heerlijk weekend.