- Berichten
- 717
Met het team al een aantal malen een Pulled Pork bereid. Maar eigenlijk nog nooit alleen thuis :-[.
Dus al enige tijd geleden het besluit genomen, op de verjaardag van de vrouw gaat er een stuk varken op het ei.
Het werd een Boston Butt van 5,3 kg.
De BBQ al helemaal voorbereid op zaterdagavond. Toen alle vrienden wegwaren (Om 02.00 heb ik het stuk vlees nog in de rub gezet. Zondagochtend om 07.30 de wekker gezet.
De BBQ aangezet, controller erop en uiteindelijk om 08:10 het vlees erop. Ik heb in grote lijnen het Wedstrijd recept van Dennis gebruikt (dank daarvoor). Wel andere rub en saus gebruikt en ik heb niet ge?njecteerd vooraf.
De eerste uren ging de temperatuur vlot omhoog, om 10:10 was de kern 54 graden. Daarna moest ik weg, en toen ik om 12:45 terugkwam stond de thermometer op 69 graden
Inmiddels druppelde de visite binnen, de tijd vloog dus voorbij. Uiteindelijk om 14:30 stond de thermometer op 74 grd.
Lekker ingesmeerd met de glaze en een wekkertje gezet voor de 2 uurtjes.
Om 16:30 ingepakt in de folie, inmiddels stond de temperatuur op 80.
Uiteindelijk heb ik het vlees tot 90 graden laten liggen, dit punt was om 17:30 bereikt. Ingepakt in schone folie en lekker een uurtje laten rusten.
Daarna pullen en heerlijk gegeten. De familie was zeer tevreden ;D en ik ook ;D ;D. Dit gaan we dus zeker vaker maken.
THUIS
!!!!
En niet geheel onbelangrijk hieronder de foto`s:
Mooi stukje vlees:

Zonder vet:

In de rub:

Op de BBQ:

Tijd om in te pakken:

En weer uit te pakken:

Pullen:

Eet smakelijk:

Dus al enige tijd geleden het besluit genomen, op de verjaardag van de vrouw gaat er een stuk varken op het ei.
Het werd een Boston Butt van 5,3 kg.
De BBQ al helemaal voorbereid op zaterdagavond. Toen alle vrienden wegwaren (Om 02.00 heb ik het stuk vlees nog in de rub gezet. Zondagochtend om 07.30 de wekker gezet.
De BBQ aangezet, controller erop en uiteindelijk om 08:10 het vlees erop. Ik heb in grote lijnen het Wedstrijd recept van Dennis gebruikt (dank daarvoor). Wel andere rub en saus gebruikt en ik heb niet ge?njecteerd vooraf.
De eerste uren ging de temperatuur vlot omhoog, om 10:10 was de kern 54 graden. Daarna moest ik weg, en toen ik om 12:45 terugkwam stond de thermometer op 69 graden

Inmiddels druppelde de visite binnen, de tijd vloog dus voorbij. Uiteindelijk om 14:30 stond de thermometer op 74 grd.
Lekker ingesmeerd met de glaze en een wekkertje gezet voor de 2 uurtjes.
Om 16:30 ingepakt in de folie, inmiddels stond de temperatuur op 80.
Uiteindelijk heb ik het vlees tot 90 graden laten liggen, dit punt was om 17:30 bereikt. Ingepakt in schone folie en lekker een uurtje laten rusten.
Daarna pullen en heerlijk gegeten. De familie was zeer tevreden ;D en ik ook ;D ;D. Dit gaan we dus zeker vaker maken.


En niet geheel onbelangrijk hieronder de foto`s:
Mooi stukje vlees:

Zonder vet:

In de rub:

Op de BBQ:

Tijd om in te pakken:

En weer uit te pakken:

Pullen:

Eet smakelijk:
