Gisteren pulled pork gemaakt op de grizlly grill.
Vrijdagavond de procureur, een flinke van 3,2 kg, voorzien van injectiemix en een rub waarna deze een nachtje de koelkast in mocht.
De injectiemix komt uit het boek van Noskos en als rub had ik dit keer gekozen voor eentje van de rokende reigers, het zakje van 100 gram bleek achteraf gezien toch wel erg weinig voor zo'n flinke jongen. Het restant heb ik aangevuld met een restje noskos pulled pork mix en een all purpose rub.
Zaterdagochtend om 8.00 de grizlly grill aangestoken met 3 chunks kersenhout en een chunk appel.
Rond 8.30 was de boel mooi op temperatuur en mocht hij 5 uur roken op 110 graden.
Na 5 uur en een kerntemperatuur van 67 graden een glaze aangebracht om een bark te krijgen.
Doordat de kerntemperatuur nog vrij laag was en ik niet tot 20.00 's avonds wilde wachten met eten, zeker niet met bezoek, heb ik dit keer na 1,5 uur ingepakt (kerntemperatuur 70 graden). Na nog ongeveer 2-2,5 uur was de kerntemperatuur 87 en overal boterzacht.
Folie opengemaakt om uit te laten dampen en na een kwartiertje opnieuw ingepakt en nog een klein uurtje laten rusten.
Na het rusten uit elkaar getrokken en de eindsaus uit het boek van Noskos erdoor gemengd.
Pulled pork geserveerd met pistoletjes uit de oven, gebakken uitjes en een coleslaw van appel en koolrabi, helaas daar geen foto meer van genomen (vergeten).
Het was weer heerlijk en ik blijf verbaasd hoe weinig er uiteindelijk van over blijft voor de volgende dag (600 gram).
Totale bereidingstijd inclusief rusten ongeveer 10,5 uur. Was een beste run
Vrijdagavond de procureur, een flinke van 3,2 kg, voorzien van injectiemix en een rub waarna deze een nachtje de koelkast in mocht.
De injectiemix komt uit het boek van Noskos en als rub had ik dit keer gekozen voor eentje van de rokende reigers, het zakje van 100 gram bleek achteraf gezien toch wel erg weinig voor zo'n flinke jongen. Het restant heb ik aangevuld met een restje noskos pulled pork mix en een all purpose rub.
Zaterdagochtend om 8.00 de grizlly grill aangestoken met 3 chunks kersenhout en een chunk appel.
Rond 8.30 was de boel mooi op temperatuur en mocht hij 5 uur roken op 110 graden.
Na 5 uur en een kerntemperatuur van 67 graden een glaze aangebracht om een bark te krijgen.
Doordat de kerntemperatuur nog vrij laag was en ik niet tot 20.00 's avonds wilde wachten met eten, zeker niet met bezoek, heb ik dit keer na 1,5 uur ingepakt (kerntemperatuur 70 graden). Na nog ongeveer 2-2,5 uur was de kerntemperatuur 87 en overal boterzacht.
Folie opengemaakt om uit te laten dampen en na een kwartiertje opnieuw ingepakt en nog een klein uurtje laten rusten.
Na het rusten uit elkaar getrokken en de eindsaus uit het boek van Noskos erdoor gemengd.
Pulled pork geserveerd met pistoletjes uit de oven, gebakken uitjes en een coleslaw van appel en koolrabi, helaas daar geen foto meer van genomen (vergeten).
Het was weer heerlijk en ik blijf verbaasd hoe weinig er uiteindelijk van over blijft voor de volgende dag (600 gram).
Totale bereidingstijd inclusief rusten ongeveer 10,5 uur. Was een beste run

Laatst bewerkt door een moderator: