- Berichten
- 45
Gisteren Pulled pork gemaakt op de Boretti.
Had wel wat last met de temperatuur stabiel te houden maar met de snake methode toch een prima resultaat.
Mooi stuk procureur de avond van te voren een uurtje of 8 in de koeling laten liggen.
Rub gemaakt van gerookt paprikapoeder, zout, basterdsuiker, uienpoeder en knoflookpoeder.
Dubbele snake gebruikt omdat ik niet genoeg warmte had. Kwam niet verder als 65 tot 70C. Bij de dubbele keurig rond de 120C.
10:00 uur het vlees op de bbq en toen kon het wachten beginnen. Heb het vlees niet geïnjecteerd.
Bij 71C kwam het vlees in de “zone” en heb geleerd dat het normaal is dat de temp iets kan dalen en lang op dezelfde temp blijft hangen.
Heb er voor gekozen om het vlees niet in te pakken en de tijd te nemen.
Nou de tijd nemen is gelukt
Om 00:30 uur gaf de thermometer 90C aan en kon het vlees van de bbq af. Half uurtje laten rusten en toen uit elkaar halen wat heel erg gemakkelijk ging.
Vandaag coleslaw maken en lekker broodje Pulled eten. Vannacht uiteraard al voorgeproefd en smaak was heerlijk
.
Voor de 1e keer zeker niet ontevreden en nú experimenteren met alle tips van het forum. Injecteren, inpakken etc.
Hopelijk is het verslag goed genoeg voor een
en dan op naar de 

Had wel wat last met de temperatuur stabiel te houden maar met de snake methode toch een prima resultaat.
Mooi stuk procureur de avond van te voren een uurtje of 8 in de koeling laten liggen.
Rub gemaakt van gerookt paprikapoeder, zout, basterdsuiker, uienpoeder en knoflookpoeder.
10:00 uur het vlees op de bbq en toen kon het wachten beginnen. Heb het vlees niet geïnjecteerd.
Bij 71C kwam het vlees in de “zone” en heb geleerd dat het normaal is dat de temp iets kan dalen en lang op dezelfde temp blijft hangen.
Heb er voor gekozen om het vlees niet in te pakken en de tijd te nemen.
Nou de tijd nemen is gelukt

Vandaag coleslaw maken en lekker broodje Pulled eten. Vannacht uiteraard al voorgeproefd en smaak was heerlijk

Voor de 1e keer zeker niet ontevreden en nú experimenteren met alle tips van het forum. Injecteren, inpakken etc.
Hopelijk is het verslag goed genoeg voor een



Laatst bewerkt: