BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork Taco's (1e keer PP)

diesel4666

Kooltjesharker
 
 
Berichten
212
Gisteren dan eindelijk eens aan Pulled Pork gewaagd. Het recept van Noskos gevolgd.

Een stuk spiering van net geen 3kg aangeschaft.
6db18ba1e194889283c11a91b1ae0ae3.jpg




Het vlees met de marinade geïnjecteerd.
aaaec61ba644267a061088662e4f99de.jpg




Dan rub er rijkelijk op gedaan.
7ad4bd5ef2258176d899a12fd8930e75.jpg




Ingepakt in folie nachtje in frigo laten rusten.
73187d4a74d7e1e6e8fe8f863507cf6e.jpg




's Morgens zat er wel flinke hoeveelheid vocht/marinade in de kom. Hebben jullie dat ook?
743bd6fc1f1d1ba952d62f9286669b52.jpg
ce033be54b9a483eff007a1a818c303d.jpg




BBQ rond 8u aangestoken in de mist. Uurtje later het vlees erop.
924250bd7377919b93410db2ae1a6822.jpg
6fbb73c5c3ab14087f3456382f609e7a.jpg




Na 5 uurtjes op 120° zag en rook het vlees al heerlijk.
f71cb6408ddb084ed4be437517505b3f.jpg




Dan lakken maar.
18c7f2a1bf5dfcb1b7196a80b0b7c614.jpg




Nog eens 2u later begon er al serieus water in mijn mond te komen...
52a254215e917733b84e2b0f03be1673.jpg




Nog effe geduld. Eerst nog in een pakje steken.
295c34a3d5c371a1bd677d5605e0296b.jpg




Ik heb hem laten gaan tot 95°, toen had ie 9u op de bbq gelegen. Dan 10 minuutjes laten ademen. En dan nog klein uurtje ingepakt laten rusten.
ff2be93a4db6831ffb080add1ed3a841.jpg




Dan kon het pullen beginnen. Saus op basis van de jus eronder en we kunnen aan tafel.
34cb16465dc6063ad28b1f1b9511e237.jpg
733c6dc8864263d7290b9b6480bcf45e.jpg




De sides stonden al klaar. Dagje van te voren wat rode ui op azijn gelegd.
55ccd5b0aa6d58754ba51d23f9d66574.jpg




Het deksel van de Dutch oven was ondertussen goed opgewarmd. (Heb nog steeds geen skillet aangeschaft)
Daarop konden de maïs wraps opwarmen.
Eerste keer voor mij die 100% maïs wraps van La Morena. Zou de real deal moeten zijn voor Mexicaanse taco's. Ik moest wel wat wennen aan de smaak en vooral geur.
248066597fb1afa30db4631a0a70ae46.jpg




En smullen maar...
e8a7a9724ef47c7d1303ba3775fb913d.jpg
42da21d084c2d0e8323996a0e40b83d2.jpg
436a36116de3093f311b1e7922c8cc6b.jpg
 
Laatst bewerkt:

Iss

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
220
Ziet er goed uit! Mooie combi ook zo met een wrappie. Rood uitje vind ik zelf ook altijd lekker bij de PP, pepertje eigenlijk nog niet geprobeerd.
 

diesel4666

Kooltjesharker
 
 
Berichten
212
Ziet er goed uit! Mooie combi ook zo met een wrappie. Rood uitje vind ik zelf ook altijd lekker bij de PP, pepertje eigenlijk nog niet geprobeerd.
De tomatensalsa die we gebruikt hebben, was vrij mild, dus het kon wel een jalapeño pepertje gebruiken.
 
  • Leuk
Waarderingen: Iss

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.088
Lijkt me heerlijk!
Mooie combo zo.

Gefeliciteerd met je 🐷
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.657
Ziet er prima uit. Je hoeft geen uur te wachten na het aansteken van de bbq om het vlees erop te leggen. Gewoon na een kwartier als je de bbq inricht, dan kan het vlees er gelijk op. Hoef je het maar 1 keer in te regelen.
Gefeliciteerd met je knor.
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.848
Mooie combi. Rode ui pickles is altijd lekker.
Proficiat met de knorrie award
 

Fresh

Tondelzoeker
Berichten
4
Ziet er heerlijk uit!! Die mais wraps hebben inderdaad een aparte smaak tov de gebruikelijke wraps. Ik vind ze best lekker maar mijn vrouw vindt ze maar naar karton smaken 😂
 

SandyMan

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
2.614
De eerste keer vergeet je nooit meer.
Ziet er erg lekker uit
 

PH met een F

Stoker
 
 
 
 
Berichten
265
Leuk, op dat deksel. Multifunctioneel :)
Ingemaakt rood uitje is idd altijd lekker. Kan met jalapeños ook er goed trouwens.
 

Carbo negra

Vuurmaker
Berichten
90
Altijd lekker een pulled pork! En als je je temperatuur maar goed kan houden is die best makkelijk eigenlijk! Kom je uit België omdat je stuk vlees spiering heet? Het ziet er gewoon uit als procureur. Als ik aan spiering denk dan denk ik aan van die kleine visjes.
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
6.220
Mooi gemaakt

Je moet wat geduld opbrengen hè als je het ruikt haha
 

diesel4666

Kooltjesharker
 
 
Berichten
212
Ziet er prima uit. Je hoeft geen uur te wachten na het aansteken van de bbq om het vlees erop te leggen. Gewoon na een kwartier als je de bbq inricht, dan kan het vlees er gelijk op. Hoef je het maar 1 keer in te regelen.
Gefeliciteerd met je knor.
Goeie tip. Merci!
 

diesel4666

Kooltjesharker
 
 
Berichten
212
Ziet er heerlijk uit!! Die mais wraps hebben inderdaad een aparte smaak tov de gebruikelijke wraps. Ik vind ze best lekker maar mijn vrouw vindt ze maar naar karton smaken
Ik heb voor volgende keer Taco's gekocht met half-half mais en tarwe. Benieuwd of dat meer mijn ding is.
 
Bovenaan Onderaan