BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork on sunday..

 
 

MarcelB

Vuurmaker
Berichten
61
Zaterdag bij de slager een lekker stukje vlees gehaald om Pulled Pork te maken. Flink in de rub gezet en vacu?m getrokken. Vanochtend om 8 uur uit de koelkast gehaald en een half uurtje later de Kamado aangestoken. In plaats van een plate setter heb ik een gietijzeren bak gebruikt. Om 9.30 lag het vlees er op en kon de klep dicht. Dan komt het lastigste;-)  de klep ook dicht laten na 3 uur zaten we op 70? en zakte de temperatuur van de kamado. Besloten het vlees in te pakken in folie en de kolen te checken. Bijvullen was echt nodig. Zorgvuldig bijgevuld en het vlees ingepakt er weer op. De kerntemperatuur zat op 72? misschien iets te laag maar je moet wat. Bij 84? het folie er af en weer op het rooster. Vocht netjes opgevangen voor later. Toen gebeurde er even niets met de temperatuur.. en ineens zakte deze. Toch even gewacht omdat de temp op de kamado nog redelijk constant op 115 stond. Later steeg de temp weer rond 17.00 zaten we al aardig in de buurt van 90? en heb ik de buitenkant even lekker in de bbq saus gesmeerd. En gelijk weer gesloten. Om 17.30 weer ingepakt en onder een stapel handdoeken laten rusten. Ze ( vrouw en kinderen ) werden ongeduldig om 18.00 dus ben ik maar uit gaan pakken en gaan pullen.! Dan ging lekker makkelijk en rook verrukkelijk.
Uiteindelijk erg geslaagd, volgende keer iets meer pit in de rub, dat wel..
25686857cfd00bbd3a7724f3ff8e6179.jpg
9ec7ed13490eb6a2de354a4504ff076b.jpg
e7f75d3c4d0044730001173714416848.jpg
56f441017a5ece2e694949d5847ef209.jpg
e63d9d79dff7cb13b005ff999821746b.jpg
14d1c34c8f8000956ba4ec5b5f6f111c.jpg
d4df14faf1509ec59ea7f8104eff2104.jpg
b20cdff31a587fccc3f2bdfb67314c9e.jpg
d8c318815734beb5f6b539e4661c9808.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lijkt me lekker!
 
Marcel, dat ziet er super uit. Gefeliciteerd met je Knorretje.

Je kan altijd achteraf nog wat pit en smaak toevoegen door er nog wat rub door te doen.
 
Heerlijk zo'n broodje P.P. ;)
 
Frits zei:
Marcel, dat ziet er super uit. Gefeliciteerd met je Knorretje.

Je kan altijd achteraf nog wat pit en smaak toevoegen door er nog wat rub door te doen.
Thnx voor de tip! Daar had ik niet aan gedacht


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er goed uit


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Lekker gefeliciteerd met je sticker  :)
 
Je pakt normaal gesproken in om de zone te verkorten/voorkomen en om de buitenkant sappig te houden.
Door hem uit de folie te halen en terug te leggen zal eerst al het vocht aan de buitenkant moeten verdampen voordat de temperatuur weer stijgt. Beter is het om hem gewoon in de folie te laten tot hij gaar is. Daarna kan het altijd nog even terug voor saus of iets dergelijks.
 
Ziet er erg lekker uit, gefeliciteerd.
 
Lekker, gefeliciteerd met je knor
 
Terug
Bovenaan Onderaan