- Berichten
- 64
Gisteren een procureur gehaald van ruim 2 kg. Geinjecterrd en weer lekker in de koelkast gelegd.
Vanmorgen vroeg opgestaan en om 7 uur was de kolenstarter al aan. De bbq verder gevuld met briketten en het vlees klaargelegd.
Om vijf voor half acht was de bbq klaar om het vlees erop te leggen.
Thermometer erin en eentje door een aardappel om rustig de temperatuur in de gaten te kunnen houden.
Na vijf uur en een kerntemperatuur van 71 graden een glaze aangebracht. Hierdoor schoot de temperatuur wel even omhoog boven de 130, maar dat was snel weer onder controle.
Twee uur later ingepakt en op naar de 88 graden.
Om 16:50u begon de thermometer ineens te piepen en was de kerntemperatuur bereikt. Even nameten op een ander plek en dat was prima.
Van de bbq gehaald, opnieuw ingepakt. Vocht opgevangen voor de eindsaus. Nog een uurtje en we kunnen aan tafel.
Alles bij elkaar viel het me weer mee om pp te maken. Heerlijk gegeten en zelfs de kids vonden het weer goed.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Vanmorgen vroeg opgestaan en om 7 uur was de kolenstarter al aan. De bbq verder gevuld met briketten en het vlees klaargelegd.
Om vijf voor half acht was de bbq klaar om het vlees erop te leggen.
Thermometer erin en eentje door een aardappel om rustig de temperatuur in de gaten te kunnen houden.
Na vijf uur en een kerntemperatuur van 71 graden een glaze aangebracht. Hierdoor schoot de temperatuur wel even omhoog boven de 130, maar dat was snel weer onder controle.
Twee uur later ingepakt en op naar de 88 graden.
Om 16:50u begon de thermometer ineens te piepen en was de kerntemperatuur bereikt. Even nameten op een ander plek en dat was prima.
Van de bbq gehaald, opnieuw ingepakt. Vocht opgevangen voor de eindsaus. Nog een uurtje en we kunnen aan tafel.
Alles bij elkaar viel het me weer mee om pp te maken. Heerlijk gegeten en zelfs de kids vonden het weer goed.




Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk