- Berichten
- 218
Zo we kunnen eindelijk melden dat we een waardig broodje pulled pork hebben kunnen serveren. Bij de Sligro heb ik een kleine procureur gehaald en deze heb ik geinjecteerd met een combinatie van een bestaande injectie middel en wat kruiden er extra bij.
Daarna gerubt met een aangepaste basis rub van het forum.
Ik heb hem daarna vacuum verpakt en een 24 uur laten rusten en intrekken in de koelkast.
De volgende dag eruit gepakt en een halve dag op kamertemperatuur laten komen.
De bbq klaar gemaakt voor 2/3 met houtskool voor een nachtelijke run. Peter w bedankt voor de instructie!
Om een uur of 23 is de Keg 4000 op 121 graden en kon de procureur erop. Na een uurtje in de gaten te houden ben ik lekker ontspannen naar bed gegaan. Peter W had gemeld dat kan makkelijk dus lekker relaxed en rustig gaan slapen. Ze probeerde. Me wel gek te maken maar he ik ben daar niet gevoelig voor.
Vanochtend een uur of 8 wakker geworden en gekeken hoe de temperatuur was. Net onder de 80 gr was hij terug gezakt maar procureur zag er top uit. Kern temp op dit moment 74 gr
Toen de temp weer stabiel op 123 gr krijgen. Was een peule schil . Dit komt natuurlijk door alle tips en trucks die ik van peter heb gekregen.
Bij 86 graden ben ik gaan moppen met een basis van een honing saus en wat kruiden. Om de 15 min.
Om een uur of 11 was hij op 92 gr. Toen heb ik hem er af gehaald en ingepakt.
Na een uur tot rust te laten komen hebben we hem gepulled. En gemengd met de resterende saus.
Tegelijker tijd heb ik een cranberry saus gemaakt van verse bessen. Echter niet met suiker maar met stevia ( ik ben suiker patient dus moet voorzichtig zijn).
Nu willen we hhet proeven ook. Ff snel een broodje gepakt en pp en cranberry saus er op gedaan.
Potver wat lekker.
Een zeer geslaagde pp en saus. Ik hoop een knorretje waardig!
Vlees was zeer mas en sappig en zeer vol van smaak. Zo lekker nog niet geproefd. En voor herhalen vatbaar. Ook heb ik het nog niet zo gehad dat het zo makkelijk te pullen viel.
Eindelijk blij met het resultaat en met wat tips van leo en peter en inmiddels eigen ervaringen denk ik dat dit een geslaagd project is geworden. Op naar het volgende.
Bedankt voor jullie aandacht.



Daarna gerubt met een aangepaste basis rub van het forum.
Ik heb hem daarna vacuum verpakt en een 24 uur laten rusten en intrekken in de koelkast.
De volgende dag eruit gepakt en een halve dag op kamertemperatuur laten komen.


De bbq klaar gemaakt voor 2/3 met houtskool voor een nachtelijke run. Peter w bedankt voor de instructie!

Om een uur of 23 is de Keg 4000 op 121 graden en kon de procureur erop. Na een uurtje in de gaten te houden ben ik lekker ontspannen naar bed gegaan. Peter W had gemeld dat kan makkelijk dus lekker relaxed en rustig gaan slapen. Ze probeerde. Me wel gek te maken maar he ik ben daar niet gevoelig voor.
Vanochtend een uur of 8 wakker geworden en gekeken hoe de temperatuur was. Net onder de 80 gr was hij terug gezakt maar procureur zag er top uit. Kern temp op dit moment 74 gr

Toen de temp weer stabiel op 123 gr krijgen. Was een peule schil . Dit komt natuurlijk door alle tips en trucks die ik van peter heb gekregen.
Bij 86 graden ben ik gaan moppen met een basis van een honing saus en wat kruiden. Om de 15 min.
Om een uur of 11 was hij op 92 gr. Toen heb ik hem er af gehaald en ingepakt.




Na een uur tot rust te laten komen hebben we hem gepulled. En gemengd met de resterende saus.


Tegelijker tijd heb ik een cranberry saus gemaakt van verse bessen. Echter niet met suiker maar met stevia ( ik ben suiker patient dus moet voorzichtig zijn).

Nu willen we hhet proeven ook. Ff snel een broodje gepakt en pp en cranberry saus er op gedaan.
Potver wat lekker.
Een zeer geslaagde pp en saus. Ik hoop een knorretje waardig!
Vlees was zeer mas en sappig en zeer vol van smaak. Zo lekker nog niet geproefd. En voor herhalen vatbaar. Ook heb ik het nog niet zo gehad dat het zo makkelijk te pullen viel.
Eindelijk blij met het resultaat en met wat tips van leo en peter en inmiddels eigen ervaringen denk ik dat dit een geslaagd project is geworden. Op naar het volgende.
Bedankt voor jullie aandacht.