BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork met Kansas city BBQ saus

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.203
Vanmorgen rond 8u een stuk procureur van 3 kg in mijn Q gelegd.
Al dikwijls PP gemaakt maar deze was eindelijk mijn smaak qua zoet pikant verhouding.
Gisteren avond geïnjecteerd volgens Noskos wedstrijd recept.
Dan gerubt met een kruiden mix, recept Jeroen Meus.
Vanmorgen was de vloeistof die geïnjecteerd was er volledig terug uitgelopen 🤔
Dus vlees in Q om 8u.
Na 5u kern temp 67 ingesmeerd met saus, verhoudingen naar recept Noskos plus deel van vocht wat eerst was geïnjecteerd.
Om 15u vlees ingepakt, was terug 67 gr C na inzakken tot 64 grC na insmeren.
Vanaf dan ging temperatuur snel omhoog. 17 u was 92 grC en vlees voelde zacht bij prikken.
Dan maar even uit de folie genomen om te drogen.
Vocht natuurlijk opgevangen voor de eindsaus.
Eindsaus ook gemaakt naar recept Noskos.
Na een uurtje rusten in isomo box het vlees gepulled en gemengd met de saus.
Dan genoten van een broodje pulled pork en koude groenten.
Nog wat foto's of is niet gebeurd 😀

IMG_20230727_180644.jpg


IMG_20230727_180630.jpg


IMG_20230727_175727.jpg


IMG_20230727_145929.jpg


IMG_20230727_075549.jpg


IMG_20230727_075321.jpg


IMG_20230727_073706.jpg
 
Hij is mooi gelukt.
Heb het nog eens in mijn metalen barbecook smoker gemaakt.
In de kamado heb ik makkelijk last van verbrande stukken bovenaan door de hitte straling van de dome.
Als ik dan het vlees op de lage positie wil leggen verbrand dan weer alles in de lekbak.
In de barbecook heb ik veel meer hoogte.
Verbruik is wel stuk hoger.
 
Gisteren van de overschot al enkele porties ingevroren.
Vandaag met 400 gr PP de vulling klaargemaakt voor PP kroketten.
Volgens recept van Frits, bedankt voor het delen Frits
Morgen rollen 😋

IMG_20230728_190047.jpg
 
Vandaag dus PP kroketten maken.
Wat een geklieder☹️😆
Geen foto's van durven maken .
20 stuks van 60 gr ongeveer.
Hier het resultaat.

Bekijk bijlage 55869

Bekijk bijlage 55870
Dat zijn lekker broodjes PP Ghost.

Zeg ff over jouw PP kroketten.

ik zelf maak deze regelmatig naar het recept van frits :

IMG_3303.jpg
IMG_3306.jpg
IMG_3318.jpg


De truc van het maken van de PP kroketten is toch wel tot je alles minimaal een dag moet laten opstijven en als je ze gaat rollen, ik heb de gouden truc voor je ( van de kroketten meistro him self Cees Holtkamp ) ik was ook eerst echt aan klooien met het beslag waar je ze door heen rolt , het beslag waar je de kroketten als eerst door heen haalt moet je als verhouding : 4 eiwitten kloppen en dan een lepel patent bloem door heen roeren, dit voorkomt het lekken van kroketten en je hebt ook nog eens minder geklieder als je ze door de panko/panneermeel rolt :) mijn eerste keren was ook een klere bende in de keuken maar naar mate je dit vaker maakt ( laat je niet weerhouden door de zooi in de keuken ) krijg je er handigheid in en worden die PP kroketten steeds beter en lekkerder:)
 
Het geklieder zal me zeker niet tegenhouden het nog te doen.
Na de afwas was ik het alweer vergeten.
Uw paneer tip ga ik zeker eens proberen.
Uw kroketten zien er ook zeer lekker uit, had graag het verschil met de mijne geproefd.
 
Het geklieder zal me zeker niet tegenhouden het nog te doen.
Na de afwas was ik het alweer vergeten.
Uw paneer tip ga ik zeker eens proberen.
Uw kroketten zien er ook zeer lekker uit, had graag het verschil met de mijne geproefd.
haha das mooi om te horen !
ik zeg doen !
Het vergaat je dan veel makkelijker, Ik heb altijd een kleine voorraad van deze kroketten op voorraad liggen in de vriezer deze houden zich wel een aantal maandjes.
De kroketjes van jouw zien er ook smakelijk uit en had ik wel eens willen proeven :D

Dankjewel !
 
Laatst bewerkt:
Vanmorgen was de vloeistof die geïnjecteerd was er volledig terug uitgelopen

Ik begin het nut van het injecteren van procureur ook steeds vaker in twijfel te trekken. Bij mij ligt 's morgens ook het overgrote deel van de vloeistof naast het vlees.
 
De ragout was mooi opgestegen hoor, de foto was voordat het in de koelkast ging.
Dat toestel heb ik ergens staan.
Voor aardappel kroketten al veel gebruikt.
Ga ik volgende keer misschien wel eens proberen.
Bedankt voor de tip.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan