BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork (met een sticker?)

 

Woody80

Vuurmaker
Berichten
58
Nou, na lang wachten eindelijk de procureur uit de vriezer. Alles voorbereid volgens het wel bekende wedstrijdrecept van Noskos. Bedoeling is om de PP te verwerken in een sushi met oud en nieuw. Deze staat begin januari in het topic recepten. Het enige wat ik in m'n 1e sessie lastig vond was dat er geen vocht uit het folie kwam na het inpakken. Ik heb daarom deels het vocht gebruikt wat in de opvangbak terecht is gekomen tijdens de 1e 5 uurtjes. (Tips?)
Sessie totaal 9,5 uur. Al met al geen verkeerde PP na het proeven, maar nu komt het finetunen! Natuurlijk even geproefd, maar officieel proeven komt met oud&nieuw. Helft in de vriezer, helft in de koelkast gedaan.

1c40d52319e43692522d237f4e89f833.jpg


f0f81a9d9dec8f505ce3f364af8e2d85.jpg


49739fbc98ff0492e8315ab71b79db4e.jpg


fd04abb9804c09def37e44c0065abdff.jpg


c8d420c42c66562f3567acd8fd328089.jpg


33a4a43b3ec5bf39cc080dc80ff9520b.jpg


54560cfc6625a3225ba34f3d8b986a9c.jpg


ba8ef2a784be5e97338c079feca5bb8f.jpg


f002ed7809982d852337c0f5adcce7ac.jpg
 
lekker hoor, gefeliciteerd met je knor  :)
 
Ben benieuwd naar je sushi, gratz met knorrie!
 
Mooi gedaan !
 
Gefeliciteerd met je knorretje.... had je trouwens helemaal geen vocht? Dat heb ik nog nooit gehad, had je tijdens het inpakken een mooi bakje gemaakt van je alu folie en de naad natuurlijk aan de bovenzijde.. ik heb altijd minstens een cup, soms wel twee vocht.
 
Thnx allen. Ik had een paar druppels... na 5 uur was de kern 73 gr. Toen de glace, 2 uur laten liggen en daarna ingepakt om naar de 88 door te gaan. Folie met de naad naar boven en heel voorzichtig uitgepakt. Temperatuur van de Q was verbazingwekkend constant 127 gr. Nog tips om meer vocht te behouden?
 
Ik heb ook nog nooit meegemaakt dat er geen vocht in de folie zat. Ik doe wel dubbel folie. Vaak blijft folie aan het rooster plakken en dan scheurt het bij het eraf halen.
 
Hmmm, vreemd. Ik heb er ook 2 lagen omheen gedaan. Zou het vocht al in de 1e 7 uur zijn verdwenen? In ieder geval noodzakelijk het nogmaals uit te voeren. Heul vervelend... :)
 
Ziet er wel heerlijk uit. 




Zat er geen gaatje in het folie. Dat je vocht weggelopen is? Hmmm dan veranderd er ook wel het eea in je temperatuur... :-/
 
Het moet opnieuw! Kan niet anders

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Heb je er bij het inpakken wel iets van appelsap ofzo bij in gedaan?
 
Maccie (spongebob) zei:
Ziet er wel heerlijk uit. 




Zat er geen gaatje in het folie. Dat je vocht weggelopen is? Hmmm dan veranderd er ook wel het eea in je temperatuur... :-/

Nee, dacht er later wel aan om de meter er hoger in te steken. Verwacht niet dat daar veel vocht uit is gelopen. Na de glace bleef de temperatuur 2 uur op 74 totdat ik hem ingepakt heb.
 
Nou dat wordt weer inleveren dat stickertje ;)
 
noskos zei:
Nou dat wordt weer inleveren dat stickertje ;)

Hahahaha, zo'n mooi stukje vlees maken is geen straf. Opnieuw een verdienen dus ook niet . Overigens bedankt voor je recept! 
 
Terug
Bovenaan Onderaan