Gisteren hadden we overdreven veel Pulled Pork voor 4 personen, dus bleef er voldoende over voor een klein portie voor vanavond en het maken van kroketten 
Dit is mijn eerste keer dat ik ze heb gemaakt. Het is het recept van Frits met de handleiding van Noskos: http://www.bbq-nl.com/2012/02/pulled-pork-kroketten.html
Ik heb de dubbele hoeveelheid aangehouden en heb tevens op advies van Noskos ook meer PP gebruikt.
Foto's:
Hier zit alles al bij elkaar. Ik bleef er van snoepen, wat is dat lekker zeg!
Hier werd de eerste paneerlaag aangebracht. Om de boel snel af te koelen en al een beetje de vorm te krijgen heb ik de boel in folie gewikkeld en buiten in de kou gelegd. Door het beetje wind koelde het snel af en werd het stijf. Ik heb ze afgewogen om ongeveer 70 gram. Vreemd genoeg gaf de weegschaal 9 van de 10 keer 72 gram aan. Daarmee zijn ze zonder de paneer dus 72 gram
Hier hebben ze de tweede paneerlaag (door het eiwit gehaald) gekregen. Het zijn er 29 geworden. Ik weet denk wel waar die ene is gebleven
Met een gewicht van 90 gram per stuk zijn het aardige kroketten geworden. Later vanavond gaan er een paar het ossenwit in. De rest gaat de vriezer in. Ik zal natuurlijk ook de foto's van het gefrituurde resultaat hier posten.
Z.

Dit is mijn eerste keer dat ik ze heb gemaakt. Het is het recept van Frits met de handleiding van Noskos: http://www.bbq-nl.com/2012/02/pulled-pork-kroketten.html
Ik heb de dubbele hoeveelheid aangehouden en heb tevens op advies van Noskos ook meer PP gebruikt.
Foto's:

Hier zit alles al bij elkaar. Ik bleef er van snoepen, wat is dat lekker zeg!


Hier werd de eerste paneerlaag aangebracht. Om de boel snel af te koelen en al een beetje de vorm te krijgen heb ik de boel in folie gewikkeld en buiten in de kou gelegd. Door het beetje wind koelde het snel af en werd het stijf. Ik heb ze afgewogen om ongeveer 70 gram. Vreemd genoeg gaf de weegschaal 9 van de 10 keer 72 gram aan. Daarmee zijn ze zonder de paneer dus 72 gram




Hier hebben ze de tweede paneerlaag (door het eiwit gehaald) gekregen. Het zijn er 29 geworden. Ik weet denk wel waar die ene is gebleven

Met een gewicht van 90 gram per stuk zijn het aardige kroketten geworden. Later vanavond gaan er een paar het ossenwit in. De rest gaat de vriezer in. Ik zal natuurlijk ook de foto's van het gefrituurde resultaat hier posten.
Z.