- Berichten
- 738
Zo BBQ mede fanaatjes.. we (ik) zijn(ben) onderweg! Sticker 2 is in de maak
.
Pulled Pork naar het wedstrijd PP recept van "bbq pionier" @noskos in combo met cowlslaw naar het recept van bbqgenootschappster van het 1ste uur (volgens mij) @Dominique. Zo'n 1ste keer is spannend dus mooi 2 fool-proof recepten.
Gister een mooi stuk procureur aan het stuk van 3,1 kg laten uitsnijden bij de plaatselijke vlees boerderij. Deze gisteravond in de rub gezet en geïnjecteerd daarna ingepakt de koelkast in.
Hierna meteen begonnen met de cowlslaw
Vanochtend om 6:15 uit bed om met een bakje lungo de "barillo" op te starten via de minion methode. Het is de eerste keer dat ik mijn ecobrassa's gebruik dus het was even zoeken naar de gewenste 120 graden.
Ik heb 2 keer wat meer kooltjes in de starter moeten doen. Na wat begin stress uiteindelijk gelukt en zeer stabiel
Met nog 24 minuten op de 5 uurs timer tikte die de 74 aan dus tijd voor de glaze.
Nu 2 uur de klep weer dicht om een mooie bark te creëren.
Pfff wat is dit spannend jongens...geloof dat mijn accu van mijn telefoon nog nooit zo snel gedrained is
geen temperatuurs schommeling is me ontgaan de eerste 5 uur.
Tijd voor wat rust en ontspanning...misschien een verfrissend biertje dan maar.
Ondertussen nog even de cowlslaw door geschept en 1...2...ok misschien 6 hapjes geproefd. Wat lekker zeg! Top recept, dit beloofd wat.
Ik houd jullie op de hoogte.
Wat is het leven toch leuk zo (ja ik heb nog vakantie)!

Pulled Pork naar het wedstrijd PP recept van "bbq pionier" @noskos in combo met cowlslaw naar het recept van bbqgenootschappster van het 1ste uur (volgens mij) @Dominique. Zo'n 1ste keer is spannend dus mooi 2 fool-proof recepten.
Gister een mooi stuk procureur aan het stuk van 3,1 kg laten uitsnijden bij de plaatselijke vlees boerderij. Deze gisteravond in de rub gezet en geïnjecteerd daarna ingepakt de koelkast in.
Hierna meteen begonnen met de cowlslaw
Vanochtend om 6:15 uit bed om met een bakje lungo de "barillo" op te starten via de minion methode. Het is de eerste keer dat ik mijn ecobrassa's gebruik dus het was even zoeken naar de gewenste 120 graden.

Met nog 24 minuten op de 5 uurs timer tikte die de 74 aan dus tijd voor de glaze.
Nu 2 uur de klep weer dicht om een mooie bark te creëren.
Pfff wat is dit spannend jongens...geloof dat mijn accu van mijn telefoon nog nooit zo snel gedrained is


Tijd voor wat rust en ontspanning...misschien een verfrissend biertje dan maar.
Ondertussen nog even de cowlslaw door geschept en 1...2...ok misschien 6 hapjes geproefd. Wat lekker zeg! Top recept, dit beloofd wat.
Ik houd jullie op de hoogte.
Wat is het leven toch leuk zo (ja ik heb nog vakantie)!
Laatst bewerkt: