BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork, knorrie here i come

Welmer

Stoker
 
 
Berichten
455
Zo BBQ mede fanaatjes.. we (ik) zijn(ben) onderweg! Sticker 2 is in de maak 😉.
Pulled Pork naar het wedstrijd PP recept van "bbq pionier" @noskos in combo met cowlslaw naar het recept van bbqgenootschappster van het 1ste uur (volgens mij) @Dominique. Zo'n 1ste keer is spannend dus mooi 2 fool-proof recepten.
Gister een mooi stuk procureur aan het stuk van 3,1 kg laten uitsnijden bij de plaatselijke vlees boerderij. Deze gisteravond in de rub gezet en geïnjecteerd daarna ingepakt de koelkast in.
20200729_190733.jpg

20200729_185544.jpg

20200729_191112.jpg

20200729_192704.jpg

Hierna meteen begonnen met de cowlslaw
20200729_201641.jpg

IMG_20200729_214032_839.jpg

Vanochtend om 6:15 uit bed om met een bakje lungo de "barillo" op te starten via de minion methode. Het is de eerste keer dat ik mijn ecobrassa's gebruik dus het was even zoeken naar de gewenste 120 graden. 😓Ik heb 2 keer wat meer kooltjes in de starter moeten doen. Na wat begin stress uiteindelijk gelukt en zeer stabiel
Screenshot_20200730-122803_Weber iGrill.jpg

Met nog 24 minuten op de 5 uurs timer tikte die de 74 aan dus tijd voor de glaze.
received_1451464815241731.jpeg

Nu 2 uur de klep weer dicht om een mooie bark te creëren.
Pfff wat is dit spannend jongens...geloof dat mijn accu van mijn telefoon nog nooit zo snel gedrained is 🤣😅 geen temperatuurs schommeling is me ontgaan de eerste 5 uur.
Tijd voor wat rust en ontspanning...misschien een verfrissend biertje dan maar.
20200730_134752.jpg

Ondertussen nog even de cowlslaw door geschept en 1...2...ok misschien 6 hapjes geproefd. Wat lekker zeg! Top recept, dit beloofd wat.
Ik houd jullie op de hoogte.
Wat is het leven toch leuk zo (ja ik heb nog vakantie)!
 
Laatst bewerkt:

Pret1987

Sprokkelaar
 
 
Berichten
48
Dat ziet er goed uit! Heel veel succes nog. Lekker biertje van de Schelde Brouwerij er bij, dat moet goed komen! Je woont in de buurt van de brouwerij?

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
 

Welmer

Stoker
 
 
Berichten
455
Dat ziet er goed uit! Heel veel succes nog. Lekker biertje van de Schelde Brouwerij er bij, dat moet goed komen! Je woont in de buurt van de brouwerij?

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Ik woon aan de Ooster"schelde" aan de Zeeuwsche kant, op 20Km van waar de brouwerij zijn levens licht zag.
15961106630209064488156373586960.jpg
 

Pret1987

Sprokkelaar
 
 
Berichten
48
Aaah, dan is het niet jou BBQ die ik ruik . Groeten uit Bergen op Zoom.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
 

Welmer

Stoker
 
 
Berichten
455
Beginners fout 1... je deksel open laten staan op het moment dat je je PP gaat inpakken in alu folie. Resultaat : temp steeg naar 160, dus snel de zuurstof toevoer minderen (lees: schuiven bijna dicht) . Nu zakkende gelukkig.
Screenshot_20200730-145920_Weber iGrill.jpg
 

Welmer

Stoker
 
 
Berichten
455
20200730_163032.jpg
,Daar ligt die dan heerlijk ingepakt. Het heeft 8.35u geduurd om tot de , zoals het voelde, perfecte garing van 91 graden te komen. 1ste keer dus hoop dat mijn gevoel het goed heeft. De eters komen om 17:30 dus qua timing ook perfect.
.....ik ben echt zoooooo benieuwd 😆
Dat verdiend een triple(tje).
 

Welmer

Stoker
 
 
Berichten
455
Wat een fantastische 2 recepten !! Alle eer aan deze 2 toppers, het smaakte geweldig. Heerlijk mals, sappig met wat stukje bark voor de smaak explosie. De cowlslaw alleen al was heerlijk! Super blij met het resultaat.
20200730_175618.jpg

20200730_180725.jpg
 

Pret1987

Sprokkelaar
 
 
Berichten
48
Ziet er goed uit! Geniet er van en gefeliciteerd met je knor

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
14.642
Het is een lange zit maar het resultaat mag er wezen. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.899
Geweldig gedaan. Wat een mooi verhaal heb ik zojuist gelezen. Prachtig.
En ja, je hebt inderdaad 2 top gerechten gemaakt. En ook goed voorbereid. Die coleslaw Moet gewoon de avond ervoor gemaakt worden wil je de maximale smaaksensatie hebben.
Top gedaan en gefeliciteerd met je sticker

Binnenkort nog eens naar bru voor wat visjes in te slaan ;)
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.821
Lekker verslag zo. En toch even een spannend stukje in het midden. Gelukkig heb je het hoofd koel kunnen houden met die heerlijke biertje. En dan een heerlijke eigen gemaakte PP na. Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je knorrie.
 
Bovenaan Onderaan