Had me vorig jaar al aangemeld hier en voorgesteld, en eigenlijk nooit echt actief geweest op het forum. Daar gaan we vandaag verandering in brengen door een pulled pork te maken.
Sinds een week of twee in het bezit van een Kamado, al het een en ander op gemaakt maar vandaag dus de pulled pork.
We steken de Kamado aan.
Vervolgens een klein beetje trimmen van de procureurs. En insmeren met de Rub. Ik volg vandaag het simpele pulled pork recept van Noskos.
Paar stukjes appel rookhout er bij en dan maar lekker roken!
Nu 5 uur geduld hebben tot de volgende stap.
Deel 2 we mogen weer heel even aan het werk. Ik heb nog een klein beetje moeite met de Kamado niet te warm laten worden. Maar heb ook het vermoeden dat het komt door de locatie in de tuin. Wind komt van voor op de Kamado hierdoor soms wat extra zuurstof waardoor de temp om hoog gaat.
5 uur roken later gaan we het vlees van de Kamado afhalen inpakken en weer terug leggen, tot het laatste deel richting de 90 graden.
Juiste temp is bereikt, bij de een 92 graden en de andere 89 graden.
Even een 15 minuten laten dampen nu nog 45 min wachten en dan maar lekker trekken!
Daarna alles verdelen in porties voor in de vriezer en wat bewaren voor morgenavond.
Wordt vervolgd, en wat ruikt het lekker hier in huis !
Sinds een week of twee in het bezit van een Kamado, al het een en ander op gemaakt maar vandaag dus de pulled pork.
We steken de Kamado aan.
Vervolgens een klein beetje trimmen van de procureurs. En insmeren met de Rub. Ik volg vandaag het simpele pulled pork recept van Noskos.
Paar stukjes appel rookhout er bij en dan maar lekker roken!
Nu 5 uur geduld hebben tot de volgende stap.
Deel 2 we mogen weer heel even aan het werk. Ik heb nog een klein beetje moeite met de Kamado niet te warm laten worden. Maar heb ook het vermoeden dat het komt door de locatie in de tuin. Wind komt van voor op de Kamado hierdoor soms wat extra zuurstof waardoor de temp om hoog gaat.
5 uur roken later gaan we het vlees van de Kamado afhalen inpakken en weer terug leggen, tot het laatste deel richting de 90 graden.
Juiste temp is bereikt, bij de een 92 graden en de andere 89 graden.
Even een 15 minuten laten dampen nu nog 45 min wachten en dan maar lekker trekken!
Daarna alles verdelen in porties voor in de vriezer en wat bewaren voor morgenavond.
Wordt vervolgd, en wat ruikt het lekker hier in huis !
Laatst bewerkt: