Afgelopen weekend de redelijk nieuwe bastard large voor het eerst gebruikt om een low en slow sessie op te doen.
Eerst langs Beimer in Enschede gereden om de vleesvoorraad aan te vullen, waaronder een stuk procureur.
Het recept dat ik gevold heb is die van NOSKOS, de wedstrijd pulled pork. En voor de coleslaw het recept wat ook hier op het forum te vinden is.
Een lang verhaal kort, het kon beter. Een aantal verbeterpunten:
- de geinjecteerde marinade leek redelijk uit het vlees gelopen te zijn na een nachtje in de koelkast
- de temperatuur van de bastard kreeg ik maar niet goed, aangestoken op 1 punt, maar de temperatuur bleef ook na veel knijpen maar oplopen. Uiteindelijk is de temperatuur een hele tijd boven de 150 graden geweest, wat uiteraard niet veel goed deed voor het vlees. Hij was ook veel eerder klaar dan gepland, maar de truc met de koelbox en handdoek werkte prima
Uit wat frustratie heb ik het simpel gehouden, PP en de coleslaw op een bordje en eten maar. Uiteindelijk viel de smaak van de PP niet eens zo heel erg tegen, maar ik weet zeker dat ie beter kan. To be continued, dan kan ik gelijk wat meer fotootjes maken bij volgende run, dan is het meubel ook af.
Eerst langs Beimer in Enschede gereden om de vleesvoorraad aan te vullen, waaronder een stuk procureur.
Het recept dat ik gevold heb is die van NOSKOS, de wedstrijd pulled pork. En voor de coleslaw het recept wat ook hier op het forum te vinden is.
Een lang verhaal kort, het kon beter. Een aantal verbeterpunten:
- de geinjecteerde marinade leek redelijk uit het vlees gelopen te zijn na een nachtje in de koelkast
- de temperatuur van de bastard kreeg ik maar niet goed, aangestoken op 1 punt, maar de temperatuur bleef ook na veel knijpen maar oplopen. Uiteindelijk is de temperatuur een hele tijd boven de 150 graden geweest, wat uiteraard niet veel goed deed voor het vlees. Hij was ook veel eerder klaar dan gepland, maar de truc met de koelbox en handdoek werkte prima
Uit wat frustratie heb ik het simpel gehouden, PP en de coleslaw op een bordje en eten maar. Uiteindelijk viel de smaak van de PP niet eens zo heel erg tegen, maar ik weet zeker dat ie beter kan. To be continued, dan kan ik gelijk wat meer fotootjes maken bij volgende run, dan is het meubel ook af.