BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork - de eerste is de moeilijkste....

 
 

groundhog667

Stoker
Berichten
406
Zo. Gisteren bij de lokale slagerij een stuk varkensschouder gehaald van ongeveer 1Kg.
We gaan een pulled pork proberen!!!!!! Mijn allereerste.

Ik vertrouw voor 100% op de instructies van Der Meister Steven R en zijn Pulled Pork recept.

Gisteren het stuk vlees in de rub gezet.




Het resultaat na een nachtje koelkasten:




Vanmorgen eventjes mijn Weber OTO47 aansteken en.... woops... houtskool niet aan te krijgen.
Nog een keer, weer niets.
Uiteindelijk zo  X( als maar wat en overgestapt op een brikettenstarter vol met briketten.
Ik heb er voor gekozen om de 50-50 methode te gebruiken (briketten aan de ene kant vlees aan de andere kant)
Uiteindelijk heb ik dan toch 'de fik' erin gekregen.

Zo rond 10:15 uur ongeveer heb ik het vleesje erop gelegd.

Mooi schemaatje gemaakt voor tijden en temperatuur en insmeren.
Maar helaas mijn thermometer doet het dus NIET:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/diy/thermometer-toegevoegd-aan-mijn-weber-ot47/msg114354/#msg114354
Die zwarte meter, die moet ik hebben en die reageert dus niet!  :-O

Dus nu maar gewoon met mijn hand erboven, voelen en tellen. Volgens mij niet de meest nauwkeurige methode ;-)

Ik zal zometeen nog wat foto's posten. over het gebeuren.

Story so far:
10:15 uur - Start
11:00 uur - insmeren
11:35 uur - insmeren
12:15 uur - insmeren
13:00 uur - insmeren
13:30 uur - insmeren
13:45 uur - DONE!

Halverwege ongeveer:


88C we are ready! Nog even in de folie zodat ie kan rusten


Het resultaat:




Pullen aan die pork:




Het resultaat? Zonder dat ik enig referentiekader heb hoe dit zou moeten smaken is deze pulled pork:
- enorm mals
- A F G R I J S E L I J K ..... lekker :D :D :D
So de billen wat smaakt dat spul heerlijk!!!

Is ie perfect?
Nope dat lijkt me niet.
Het is mijn allereerste PP ever.
Samen met de slager besloten om het stuk te pakken dat het dichste bij de nek van het beestje zat. Die was wat vetter.
Het witte vlies wat er in zat was niet helemaal 'gesmolten', dus dat was wat lastig uit elkaar trekken.
Toch een ietsie pietsie flauw. Had iets zouter gemogen.
Er wordt vaak geschreven dat er echt een korst omheen moet komen. Dat was bij mij niet het geval. De rand was wel hard maar om nou te spreken van een korst, nee dat niet.

Ik denk dat de temperatuur in de Q misschien wel te LAAG was (en dat is helemaal nergens op gebaseerd behalve die opmerking van dat witte vlies/vet/pees spul).
Erg jammer dat ik de temperatuur niet kon aflezen, enorm balen.

Anyways. Vanavond lekker eten! Nu nog even koolsalade maken.

Ik hoor graag tips tips tips!
Ik zal me zelf er alvast 1 geven: volgende keer controleren of de thermometer het doet knukkie!!!!!!!!! :p
 
zal een gevecht worden zonder thermometer, maar succes
 
Je eerste pulled pork run vergeet je nooit meer, en jij al helemaal niet zonder de hulp van een thermometer....
Succes, ik ga je verslag volgen!
 
Zal toch eens kijken of je niet ergens een vleesthermometer kan scoren. Maakt toch wel het verschil, effe langs de Blokker
 
Of de IKEA
 
Jeetje mina. Dat wordt een spannende dag op deze manier. Succes!
 
Allereerst gefeliciteerd met het resultaat en je badge.

Goed gereedschap is inderdaad het halve werk, dus de volgende keer bij de IKEA de Fantast keukenthermometer meenemen of liefst twee ;).

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, voor een dikke bark heb je meer kruiden nodig, sommige doen hem 's avonds een eerste keer in de rub en 's ochtends een tweede keer. Niet inpakken tijdens de rit geeft vooral een hardere bark.

Tegenwoordig volg ik het wedstrijdrecept van noskos, dat geeft eigenlijk altijd een perfect resultaat. http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/wedstrijd-pulled-pork/

Ik zou de volgende keer wel voor een groter stuk gaan, zeg 2,5 kilo.
 
Hoi Frits,

Bedankt! 2,5 kilo was mij voor een eerste keer te groot en te duur.
Eerst eens kijken hoe het smaakt.... nou dat is dus: fantastisch hahaha.

Geen idee wat er mis is met die thermo.
 
Gefeliciteerd met je knor! Lekker he!
 
groundhog667 zei:
Hoi Frits,

Bedankt! 2,5 kilo was mij voor een eerste keer te groot en te duur.

Restjes kun je heeeeel goed verwerken hoor, in bbq spaghetti bijvoorbeeld ;)

Gratz met je knorr :D
 
Volgens mij is het je goed gelukt. Knap staaltje PP -en hoor. Gefeliciteerd en smakelijk eten!
 
toch een goed eindresultaat. gefeliciteerd met je knorretje  :)
 
Eet smakelijk!
de 1e keer is de leukste
zal niet zeggen de lekkerste ;)
 
Gefeliciteerd met je knor.

En overhouden is niet het probleem hoor met PP.
Dat kan je echt overal mee opmaken, lekker met een beetje rijst ofzo.

Nick.
 
Restjes, werd er gezegd. Ik had verwacht/gehoopt dat ik wat collega's blij kon maken morgen tijdens de lunch.
Helaas de PP is helemaal op gegaan. Echt ontzettend lekker. Sorry jongens  ;)

Wat ik persoonlijk echt niet lekker vond was de azijnsaus die beschreven staat in Raichlen zijn boek.
Die heb ik dus maar weggelaten. Ieder zijn smaak he.
 
Ziet er heerlijk uit!! Congrats met je knorrie!!
 
Feli met je knorretje!
Volgende keer wel ff de ballen aantrekken en er gewoon een hele nek opgooien ;D
Het mooiste van PP is namelijk wat je overhoudt. Dat worden bitterballen, erwtensoep, bonenschotels en nog veel meer lekkernijen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan