BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork Canadayz

 
 

El Mariachi

Kooltjesharker
Berichten
145
Bergen op Zoom en Canada zijn sinds het najaar van 1944 onlosmakelijk aan elkaar verbonden.
De Canadese troepen trokken toen door de stad om ons te bevrijden.
Er staat dus standaard wel een Canadese whisky in de kast hier in huis en daar gaan we maar eens iets leuks mee doen.
Geen grote festiviteiten dit jaar dus dan maar kleinschalig ff stilstaan bij onze vrijheid... en een knor scoren hier😁
Woensdag de procureur(2,5kg) uit de vriezer gehaald en gisteren in de rub gezet.
Procureur van 2,5 kg
Rub voor de pulled pork:
– 5 eetlepels bruine basterdsuiker
– 2,5 eetlepel komijn
– 2,5 eetlepel paprikapoeder
– 2,5 eetlepel chilipoeder
– 2,5 theelepel mosterdzaad
– 2,5 theelepel knoflookpoeder
– 2,5 theelepel zout (Fleur de Sel Normandie)
Vanmorgen wat whiskyvatenchunks opgezocht en de procureur de eerste 3 uur flink in de rook zetten.
Dan om het uur sprayen met de whisky.
Bbq saus maken obv whisky en eens kijken wat t gaat worden vanavond.

20201009_195654.jpg


20201009_194749.jpg


20201010_084314.jpg


20201010_084538.jpg


20201010_090151.jpg
 
Laatst bewerkt:
Het ei nu bijna 3 uurtjes op zo'n 110 graden en de procureur krijgt al een mooi kleurtje.
Ondertussen alvast de bbq/aflaksaus gemaakt...
Ingrediënten:

250 ml Ketchup
150 ml Black Velvet Canadian Whisky
150 ml Witte wijn azijn
2 eetlepels HP saus
4 eetlepels pittige mosterd
4 flinke tenen knoflook, uitgeperst
4 eetlepels gedroogde uitjes
4 eetlepels bruine basterdsuiker

Jaja, dit gaat pittig worden😋😋
Alles opwarmen in de Le Creuset (goede bodem), langzaam in laten dikken en afkoelen straks.

20201010_115142.jpg


20201010_114808.jpg


20201010_115014.jpg


20201010_113011.jpg


20201010_115154.jpg
 
Mooi verslag. Blijf ik volgen om het eindresultaat te zien.
 
Na exact 5 uur, 74 graden. Lakken!
Door de bbq-saus nog 2 eetlepels honing gedaan, want die was iets te scherp, nu perfect.

20201010_133458.jpg


20201010_135751.jpg
 
Na 2 uurtjes ingepakt in de alufolie.
Zonet na exact 9 uur vanaf de start..... op temp 88 graden.
Nu een kwartiertje uitdampen, dan nog een x inpakken en over een uurtje uit elkaar trekken.
Het vet gaat bij de bbq saus... dat wordt smullen😋😋
Straks nog een mooi brood afbakken, coleslaw maken en een mooi bier erbij😉

20201010_175814.jpg
 
Lekker hoor! Ik ben benieuwd of je de Black Velvet nog tegenkomt tijdens het eten. Mijn ervaring is dat je een whisky (whiskey op zijn Canadees) met een uitgesproken smaak nog wel proeft maar een zachte , niet heel sterk smakende whisky , komt bijna niet terug in het gerecht.Dat neemt niet weg dat een glaasje tijdens de bereiding dit leed flink kan verzachten.
 
Zooooo, vaker PP gemaakt maar deze run was magnifiek! Snel de bbq-saus (incl. Vet/sap uit de alufolie👌) door het vlees en t broodje maken😁
Cowlslaw, witte kool, wortel, Zaanse Mayo, pittige mosterd, rode ui en wat peper op een boeren bruine boterham.
De PP erop, nog wat bbq-saus en een zoetzuur dwarsliggertje erop.
Wat een smaken zeg!
Naast het broodje nog een Gouden Carolus "whisky infused" , beter gaat t voorlopig niet meer worden!

Goed weekend & thank you Canada🇨🇦🙏!

20201010_192442.jpg


20201010_194339.jpg


20201010_194529.jpg
 
Laatst bewerkt:
De gouden carolus whisky infused heb ik hier ook net opengemaakt, maar ik had er niet zo’n super maaltje bij als dat jij daar hebt. Ziet er super uit!
 
fantastisch eerbetoon aan deze helden
en gefeliciteerd met je knor natuurlijk.

bergen op zoom is geen onbekende plaats voor een aantal Canadezen.
als ze vragen waar je vandaan komt en je zegt uit de buurt van BoZ dan zijn er velen die het kennen (helaas).
 
Mooie run. Dat is echt een feestje geweest. Je PP ziet er super uit. Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je knorrie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan