- Berichten
- 23
Afgelopen zondag had ik pulled pork gemaakt als afsluiter van de vakantie. Om hem zo sappig mogelijk te krijgen heb ik gebruik gemaakt van het wedstrijdrecept uit de Noskos video.
Zaterdagavond voor het slapen gaan het stuk van 2,5kg geïnjecteerd en in de eigengemaakte rub gezet, om zo de smaken lekker in het vlees te laten trekken.
De volgende ochtend ben ik op tijd opgestaan om de bbq gereed te maken, zodat het vlees er om 9:00 op kon. Het vlees ging er op bij 120 graden met als rookhout drie blokjes appel.
Na zo’n 5 uur zat de procureur op 75 graden. Volgens recept heb ik het vlees toen voorzien van een glaze (bbq-saus, appelazijn en honing). De geur in de tuin werd alsmaar beter
Na weer twee uur op de bbq heb ik het vlees ingepakt in aluminiumfolie, om zo de temperatuur van 77 naar 92 graden te brengen.
En als laatste het lastigste moment... namelijk het kwartiertje uitdampen en vervolgens een uur in de folie laten rusten.
Ondertussen met behulp van het vocht uit de folie de eindsaus gemaakt en deze door de pulled pork gedaan.
Op een wit bolletje met een zelf gemaakte coleslaw, een super broodje!
Nu nog kijken naar leuke recepten voor de overgebleven pulled pork.
Totaal heeft heeft het vlees er 8,5 uur op gelegen, rond de 120 graden. Met daarbij een rusttijd van vijf kwartier was het alles bij elkaar bijna 10 uur hobbyen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Zaterdagavond voor het slapen gaan het stuk van 2,5kg geïnjecteerd en in de eigengemaakte rub gezet, om zo de smaken lekker in het vlees te laten trekken.


De volgende ochtend ben ik op tijd opgestaan om de bbq gereed te maken, zodat het vlees er om 9:00 op kon. Het vlees ging er op bij 120 graden met als rookhout drie blokjes appel.


Na zo’n 5 uur zat de procureur op 75 graden. Volgens recept heb ik het vlees toen voorzien van een glaze (bbq-saus, appelazijn en honing). De geur in de tuin werd alsmaar beter


Na weer twee uur op de bbq heb ik het vlees ingepakt in aluminiumfolie, om zo de temperatuur van 77 naar 92 graden te brengen.

En als laatste het lastigste moment... namelijk het kwartiertje uitdampen en vervolgens een uur in de folie laten rusten.
Ondertussen met behulp van het vocht uit de folie de eindsaus gemaakt en deze door de pulled pork gedaan.
Op een wit bolletje met een zelf gemaakte coleslaw, een super broodje!
Nu nog kijken naar leuke recepten voor de overgebleven pulled pork.



Totaal heeft heeft het vlees er 8,5 uur op gelegen, rond de 120 graden. Met daarbij een rusttijd van vijf kwartier was het alles bij elkaar bijna 10 uur hobbyen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk