BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork als afsluiter

 
 

GruttePier

Tondelzoeker
Berichten
23
Afgelopen zondag had ik pulled pork gemaakt als afsluiter van de vakantie. Om hem zo sappig mogelijk te krijgen heb ik gebruik gemaakt van het wedstrijdrecept uit de Noskos video.

Zaterdagavond voor het slapen gaan het stuk van 2,5kg geïnjecteerd en in de eigengemaakte rub gezet, om zo de smaken lekker in het vlees te laten trekken.

a8a0508a5e445d7cf58ad9d7678f51ab.jpg


f57b5dcb6b7c6bf72628dc2d0481fa5c.jpg


De volgende ochtend ben ik op tijd opgestaan om de bbq gereed te maken, zodat het vlees er om 9:00 op kon. Het vlees ging er op bij 120 graden met als rookhout drie blokjes appel.

bf9ed0d63cdf3b689d83738807e9baf0.jpg


e7f81860ca8922b909511d5da9329293.jpg


Na zo’n 5 uur zat de procureur op 75 graden. Volgens recept heb ik het vlees toen voorzien van een glaze (bbq-saus, appelazijn en honing). De geur in de tuin werd alsmaar beter

513992a871d7b0e547fce014d7c2d738.jpg


Na weer twee uur op de bbq heb ik het vlees ingepakt in aluminiumfolie, om zo de temperatuur van 77 naar 92 graden te brengen.

4bc3d7053ce25cda9559f6cbdd8058ca.jpg


En als laatste het lastigste moment... namelijk het kwartiertje uitdampen en vervolgens een uur in de folie laten rusten.
Ondertussen met behulp van het vocht uit de folie de eindsaus gemaakt en deze door de pulled pork gedaan.

Op een wit bolletje met een zelf gemaakte coleslaw, een super broodje!
Nu nog kijken naar leuke recepten voor de overgebleven pulled pork.

97efbebf2eb622e6fcb955f192721991.jpg


7e01a52b3750a7c6099b2f61e54b9639.jpg


840efc35c6e003b220a11dce01953239.jpg


Totaal heeft heeft het vlees er 8,5 uur op gelegen, rond de 120 graden. Met daarbij een rusttijd van vijf kwartier was het alles bij elkaar bijna 10 uur hobbyen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Toch de pijn van het einde van de vakantie lekker kunnen verzachten
 
Nondeju wat ziet die er lekker uit!!!
Toevallig vandaag bij dr makro ook 2.5 kg procoreur gehaald voor pulledpork ga je recept gebruiken!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Een hele fijne afsluiter. Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
mooie afsluiter. ziet er goed uit.
overgebleven pp is ook heerlijk in de nasi. of in loempias.
kortom, luxeprobleem

gefeliciteerd met je knor
 
Ziet er lekker uit en een mooi bolletje ook. 👌
 
Terug
Bovenaan Onderaan