Dit wordt de eerste keer Pulled Pork voor mij. Ik gebruik het wedstrijd recept van Noskos. Het is ook voor het eerst dat ik de kamado gebruik voor een lange run. ik heb hem nog niet zo lang en er heeft eigenlijk alleen nog maar "kort" spul op gelegen.
Gisteren heb ik een procureur van 3 kilo gekocht bij mijn lokale slager. Na wat trimmen zag deze er zo uit:
Vervolgens heb ik deze gisteren (vrijdag) om 23:00 uur ge?njecteerd. De vloeistof is een mix van het recept van Noskos en het vocht wat ik eerder van spareribs (uit de folie) heb opgevangen. De mix smaakte heel licht rokerig; lekker! Daarna in de Rub gezet (ook volgens recept) en daarna ingepakt en in de koelkast gelegd:
De dag van de Q
De Q heb ik gisteren middag al helemaal voorbereid met nieuwe houtskool (Black Ranch). Ik gebruik een paar blokjes kersenhout als rookhout. Vanochtend met de gasbrander de boel aangestoken en de procureur er rond 07:00 uur op gelegd:
De foto's zijn wat donker, maar ja het was ook nog behoorlijk donker
Links de pit temp en rechts die van de vleesprobe om 08:00 uur:
Z.
Update 12:00 Glaze aanbrengen:
Z.
Een beetje of topic in mijn eigen topic:
Meestal als ik met de BBQ bezig ben, dan rook ik er voor de gezelligheid een sigaar bij. Anders staat die Q maar zo eenzaam alleen te roken
Z.
Update inpakken:
Z.
Update 88 graden bereikt rond 15:30:
Procureur eraf gehaald en de platesetter etc uit de BBQ gehaald. Het vocht uit de folie opgevangen en vervolgens het vlees nog even teruggelegd om de bark weer iets terug te krijgen met dit als resultaat:
Nu ligt de procureur op een bord onder de folie te rusten. De gasten arriveren zo en ik zal vanavond het resultaat posten!
Update. Het resultaat:
Ik had eerder vandaag een Coleslaw gemaakt naar een recept van Jamie Oliver:
Het resultaat was heerlijk! Iedereen heeft ervan genoten. Het resultaat:
Bedankt voor alle feedback, aanmoedigingen en het meekijken!
Z.
Gisteren heb ik een procureur van 3 kilo gekocht bij mijn lokale slager. Na wat trimmen zag deze er zo uit:

Vervolgens heb ik deze gisteren (vrijdag) om 23:00 uur ge?njecteerd. De vloeistof is een mix van het recept van Noskos en het vocht wat ik eerder van spareribs (uit de folie) heb opgevangen. De mix smaakte heel licht rokerig; lekker! Daarna in de Rub gezet (ook volgens recept) en daarna ingepakt en in de koelkast gelegd:


De dag van de Q
De Q heb ik gisteren middag al helemaal voorbereid met nieuwe houtskool (Black Ranch). Ik gebruik een paar blokjes kersenhout als rookhout. Vanochtend met de gasbrander de boel aangestoken en de procureur er rond 07:00 uur op gelegd:


De foto's zijn wat donker, maar ja het was ook nog behoorlijk donker

Links de pit temp en rechts die van de vleesprobe om 08:00 uur:

Z.
Update 12:00 Glaze aanbrengen:



Z.
Een beetje of topic in mijn eigen topic:
Meestal als ik met de BBQ bezig ben, dan rook ik er voor de gezelligheid een sigaar bij. Anders staat die Q maar zo eenzaam alleen te roken


Z.
Update inpakken:


Z.
Update 88 graden bereikt rond 15:30:
Procureur eraf gehaald en de platesetter etc uit de BBQ gehaald. Het vocht uit de folie opgevangen en vervolgens het vlees nog even teruggelegd om de bark weer iets terug te krijgen met dit als resultaat:

Nu ligt de procureur op een bord onder de folie te rusten. De gasten arriveren zo en ik zal vanavond het resultaat posten!
Update. Het resultaat:
Ik had eerder vandaag een Coleslaw gemaakt naar een recept van Jamie Oliver:

Het resultaat was heerlijk! Iedereen heeft ervan genoten. Het resultaat:

Bedankt voor alle feedback, aanmoedigingen en het meekijken!
Z.