- Berichten
- 323
Na diverse keren pulled porc gemaakt te hebben, wilde ik deze keer proberen of de wedstrijd manier van Denis het vlees wat vochtiger kon krijgen.
Het vlees, deze keer procureur, heb ik een dag ervoor geïnjecteerd met de mix. Daarna heb ik het vlees een rub gegeven van B.b.quality en een nachtje in de koelkast gezet.
Om 10:00 stond de bbq klaar, en werd er gerookt met kersenhout, na een uurtje of 5 heb ik het varkentje " Willem" genaamd een oranje rode laklaag gegeven. Mijn favoriete saus van Sweet Baby Ray gemengd met wat appelazijn en wat honing.
Na 2 uurtjes heb ik onze Willem ingepakt en toen bij 92 graden en de priktest vond ik hem wel goed. Even uitdampen en weer in de folie lekker laten rusten.
's Avond nog een eindsausje erbij en zijn we gaan pullen.
Het resultaat was voortreffelijk. Normaal heb ik veel meer saus nodig om het vlees vochtiger te krijgen en overheerst de saus erg. Weer wat wijzer geworden.
De volgende dag hebben we wat over was verwerkt in spaghetti, ook erg lekker.
Het vlees, deze keer procureur, heb ik een dag ervoor geïnjecteerd met de mix. Daarna heb ik het vlees een rub gegeven van B.b.quality en een nachtje in de koelkast gezet.
Om 10:00 stond de bbq klaar, en werd er gerookt met kersenhout, na een uurtje of 5 heb ik het varkentje " Willem" genaamd een oranje rode laklaag gegeven. Mijn favoriete saus van Sweet Baby Ray gemengd met wat appelazijn en wat honing.
Na 2 uurtjes heb ik onze Willem ingepakt en toen bij 92 graden en de priktest vond ik hem wel goed. Even uitdampen en weer in de folie lekker laten rusten.
's Avond nog een eindsausje erbij en zijn we gaan pullen.
Het resultaat was voortreffelijk. Normaal heb ik veel meer saus nodig om het vlees vochtiger te krijgen en overheerst de saus erg. Weer wat wijzer geworden.
De volgende dag hebben we wat over was verwerkt in spaghetti, ook erg lekker.
Laatst bewerkt: