- Berichten
- 56
Met speciale dank aan Noskos, voor het recept en inspiratie.
De ingredi?nten zijn terug te vinden in de post van Noskos.
Begonnen met de injectiemix, om het zout en uiengranulaat gemakkelijk op te laten lossen eerst in de vijzel fijn gemalen, rest van de ingredi?nten erin, alles lost snel op.

Dan het vlees bestrijken met franse mosterd:

Tijd voor de rub. (gewoon vd Intratuin uit de opruiming)

Na de rub, inpakken in folie en.........................................................tijd voor een spuitje

Bizar hoeveel mix er nog ingespoten kan worden!!!!
Tijd voor een nachtje in de koelkast.
De volgende morgen vroeg, ei in de fik

Uit het houthok van mn vader een stukje kastanjehout gehaald en 3 blokjes van gezaagd. Experimentje (bleek succes)

120gr en vlees erop

na 4 uur kerntemp 74gr gehaald, tijd voor de glaze

Weer 2 uur geduld..............

Inpakken met folie, en door naar kerntemp 88gr. ging best snel nu

Even laten rusten en van vrijgekomen vocht eindsaus gemaakt.

Vlees uit elkaar trekken en smullen maar.
Echt top!!!!!!!


De ingredi?nten zijn terug te vinden in de post van Noskos.
Begonnen met de injectiemix, om het zout en uiengranulaat gemakkelijk op te laten lossen eerst in de vijzel fijn gemalen, rest van de ingredi?nten erin, alles lost snel op.

Dan het vlees bestrijken met franse mosterd:

Tijd voor de rub. (gewoon vd Intratuin uit de opruiming)

Na de rub, inpakken in folie en.........................................................tijd voor een spuitje

Bizar hoeveel mix er nog ingespoten kan worden!!!!
Tijd voor een nachtje in de koelkast.
De volgende morgen vroeg, ei in de fik

Uit het houthok van mn vader een stukje kastanjehout gehaald en 3 blokjes van gezaagd. Experimentje (bleek succes)

120gr en vlees erop

na 4 uur kerntemp 74gr gehaald, tijd voor de glaze

Weer 2 uur geduld..............

Inpakken met folie, en door naar kerntemp 88gr. ging best snel nu

Even laten rusten en van vrijgekomen vocht eindsaus gemaakt.

Vlees uit elkaar trekken en smullen maar.
Echt top!!!!!!!

