BasBQ
Beef en Steak

Pulled Knorrie 1ste keer (Sticker run)

 
 

Jorre

Vuurmaker
Berichten
56
Met speciale dank aan Noskos, voor het recept en inspiratie.
De ingredi?nten zijn terug te vinden in de post van Noskos.

Begonnen met de injectiemix, om het zout en uiengranulaat gemakkelijk op te laten lossen eerst in de vijzel fijn gemalen, rest van de ingredi?nten erin, alles lost snel op.



Dan het vlees bestrijken met franse mosterd:



Tijd voor de rub. (gewoon vd Intratuin uit de opruiming)



Na de rub, inpakken in folie en.........................................................tijd voor een spuitje



Bizar hoeveel mix er nog ingespoten kan worden!!!!
Tijd voor een nachtje in de koelkast.

De volgende morgen vroeg, ei in de fik



Uit het houthok van mn vader een stukje kastanjehout gehaald en 3 blokjes van gezaagd. Experimentje (bleek succes)



120gr en vlees erop



na 4 uur kerntemp 74gr gehaald, tijd voor de glaze



Weer 2 uur geduld..............



Inpakken met folie, en door naar kerntemp 88gr. ging best snel nu



Even laten rusten en van vrijgekomen vocht eindsaus gemaakt.



Vlees uit elkaar trekken en smullen maar.
Echt top!!!!!!!






 
Lekker!
 
mooi  compleet volledig verslag , mooie foto s  B-)
dus volgens mij miss piggy waardig.

alvast proficiat.

alleen  dat kastanje hout :-& 
google maar eens: zit barstens vol met looizuur ,,worden weide palen van gemaakt omdat door die looizuur t vee en vooral paarden dr niet aan knagen.
heb t zelf ooit eens in mn cheep smooker gehad maar dr gelijk uitgevist ,,yakk,, wat een lucht.
maar goed: over smaak niet te twisten.
buiten dit laatste nogmaals : mooi verslag  B-)
 
@ AV, dat wist ik niet zal een Googlen.........................t was wel lekker

https://bbq-helden.nl/soorten-rookhout-gebruiken

Kastanje staat iig niet bij de dont`s

Niet gebruiken:
    Spar
    Den
    Cipres
    Amberboom
    Iep
    Eucalyptus
    wilde vijgenboom (Sycamore)
 
Heb ergens gelezen dat je dan het beste het hout van de tamme kastanje kunt gebruiken, maar het wordt volgens mij niet veel gebruikt voor het roken.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
avr zei:
Heb ergens gelezen dat je dan het beste het hout van de tamme kastanje kunt gebruiken, maar het wordt volgens mij niet veel gebruikt voor het roken.

had ik ooit ook eens gelezen en iets van al t hout waarvan je de vruchten kunt eten.
ik hou t voorlopig bij mn voorraadje kers/beuken/berk en turf..
 
avr zei:
Heb ergens gelezen dat je dan het beste het hout van de tamme kastanje kunt gebruiken, maar het wordt volgens mij niet veel gebruikt voor het roken.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk


In principe kan je alle harde houtsoorten gebruiken van bomen en struiken waarvan de vruchten of noten eetbaar zijn.

Bron: bbq-nl  (rookhout)
 
Mooie run.
Lusten wij hier ook.  :) !
 
Lekkere Pulled Pork en gefeliciteerd met je knor.
 
lekker hoor, gefeliciteerd met je knor
 
mooie run en lekker resiltaat.
ik gebruik zelf vaak perenhout uit eigen tuin, doet het ook erg goed!

welkom bij de knorren!
 
Proficiat met je stickerd!

 
Terug
Bovenaan Onderaan