BasBQ
Beef en Steak

Pulled Boar

BryanB

Vuurmaker
Berichten
51
Dit is een project van een aantal maanden geleden maar dacht dat het misschien wel leuk was om te delen!

Met de zaak (Wicked Wines in Den Haag) waar ik werkzaam ben, hebben we een heel zwijn besteld voor een wisselend wild gerecht ( we spreken hier over januari ).

652E691A-7327-48FD-B29E-EE5A7EA6FE71.jpg


Deze gevild en uitgebeend (leuk en erg interessant!)

B060B7FE-1525-4772-B577-3522C74DC63D.jpg


D26CCA07-6835-4E4C-8B63-0F23EFC71B0F.jpg


CC779CFD-C5B7-45B9-B566-63B340372155.jpg


Daar sta je dan met een kop in je hand
23B3D92B-E09A-44F1-8A23-84A461CC185F.jpg


De pulled 'boar' zou voor de sunday roast zijn. Maar omdat het maar een klein zwijntje was en we van zijn schouder maar 5 ? 7 porties uit zouden halen hebben we nog 2 zwijn schouders erbij besteld.

Deze in eerst in een pekelbad laten dobberen voor 1 nacht, droogdeppen, rubben en weer overnachten.

CAF7C8B9-A66A-4A44-91FE-513868BC5ACA.jpg


Natuurlijk gaat er niks boven een lekker brioche broodje erbij!

A9C36BF0-67CE-4F3F-8069-9B28F359FB10.jpg


EE79D764-511F-46E9-91FC-85EF9A275CCA.jpg


Oi put them on the Barby!!
C3691C3D-F17E-4730-9305-E1FDBB435888.jpg


Op de BGE Medium

Na een aantal uur kwam die op temperatuur en heb ik ze ingepakt in folie.

A56956F3-794E-42D0-92AE-1CD60850B260.jpg


1B137ADB-A802-4302-9A76-62F1DCF8C18F.jpg


En plukken maar.

072EEA58-C196-481F-870B-834FA67DA183.jpg


Het gerecht,
Pulled Boar op een home made brioche Blueberry saus en Coleslaw
Sweet Potato Fries en Ras el Hanoud Mayonaise

FD32BDAF-B746-4CE6-8AD1-AB24867126B9.jpg


Hope You liked it!!
 
mooi hoor
 
Ziet er lekker uit, doe maar een bordje!
 
ErikSchreurs zei:
Lijkt me lekker zijn de zoete aardappel frites knapperig ? Of is dat gewoon onmogelijk ?

Ze hebben een krokante dunne jas maar verder zijn ze zacht.

Ik heb ze eerst voor gebakken op 140 graden. Daarna ingevroren en weer gebakken op 180.

Ik denk niet dat ze veel krokanter kunnen worden. Tenzij je er een laagje tempura beslag eromheen doet! 
 
BryanB zei:
ErikSchreurs zei:
Lijkt me lekker zijn de zoete aardappel frites knapperig ? Of is dat gewoon onmogelijk ?

Ze hebben een krokante dunne jas maar verder zijn ze zacht.

Ik heb ze eerst voor gebakken op 140 graden. Daarna ingevroren en weer gebakken op 180.

Ik denk niet dat ze veel krokanter kunnen worden. Tenzij je er een laagje tempura beslag eromheen doet!
Thnx voor de info ik ga het proberen
Heerlijk die zoete aardappel patat maar mis het krokante van normale patat
 
Zeg. Dat is een potje fijn eten geweest daar!
 
I like it =D>


Prachtig verslag, volgende keer graag iets eerder melden. Was graag naar je toe gegaan in Den Haag voor zo'n heerlijk broodje.
 
McPeet zei:
I like it =D>


Prachtig verslag, volgende keer graag iets eerder melden. Was graag naar je toe gegaan in Den Haag voor zo'n heerlijk broodje.

Ik houd je op de hoogte als we weer wat leuks doen!
 
Geweldig man. Project om jaloers op te worden.
Gaaf dat je van begin tot eind met het dier bezig kan zijn.
 
Geweldige foto's, bedankt voor de reportage; ik kom binnenkort eens
langs. Heel mooi om te zien dat er restaurants zijn waar ze met
hele karkassen werken. De eerste keer dat ik het ontvellen van een
ree heb gezien was ik nog een kleuter, het heeft een diepe indruk op
mij gemaakt. In Nederland is jagen voor mij niet te veroorloven, maar
het is wel het eerlijkst stuk vlees.
 
Lekker hoor.
Op de foto waar je boar op het eitje ligt en het vlees wordt neergelegd, lijkt het ei een beetje klein voor een large, is het geen medium? Of lijkt dat zo door de foto?
 
Terug
Bovenaan Onderaan