Afgelopen week besloten om met het mooie weer weer eens een nieuw recept te proberen.
Deze stond al een tijd op mijn lijstje, al meerdere keren iets vergelijkbaars voorbij zien komen op de fora en nu moest ik het zelf maar eens doen.
Ingredienten
1kg riblappen
2 paprika's
2 rode uien(mijn waren niet zo groot, anders 1 volgens het recept)
2 tenen knoflook
1 theelepel cayenne flakes(was de jalapenos vergeten, een halve theelepel is denk ik ook genoeg...)
een flinke scheut worcestershire
1 flesje bier, gekozen voor bokbier voor het herfst thema
Riblappen flink ingewreven met zout en grove gemalen peper.
Indirect gegaard tot 70 graden op een temparatuur van 115-120 graden
belichting is niet super doordat de zon door de schutting op het vlees schijnt...
Na ruim 1,5 uur werd de 70 aangetikt door het grotere stuk, het kleinere bleef hangen in een soort zone bij 68,5, vlees van het vuur af
Ik had de groenten inmiddels al gesneden, het vlees heb ik er gelijk bovenop gelegd en toen ingepakt met alu folie
De temparatuur verhoogd naar 175 graden en de schaal met folie weer terug op het vuur. 2 uur laten pruttelen en toen gepulled, helaas geen foto omdat ik ook mn zoon op bed moest leggen
Na het pullen nog een uurtje laten inkoken zodat het sap wat zou verdampen.
Eindresultaat
Op een broodje
Het smaakte echt geweldig, maar een halve theelepel chili flakes was ook genoeg geweest, we hebben het uiteindelijk met rijst gegeten(niet gebeurd...) en mn vrouw wilde daar een yoghurt sausje bij om de hittte wat te drukken.
Echt een super gerecht wat ik zeker nog eens ga maken.Volgende keer maak ik er ook een zoetzure komkommer bij, dat kan geen kwaad met die hitte
Bedankt voor het kijken!
Deze stond al een tijd op mijn lijstje, al meerdere keren iets vergelijkbaars voorbij zien komen op de fora en nu moest ik het zelf maar eens doen.
Ingredienten
1kg riblappen
2 paprika's
2 rode uien(mijn waren niet zo groot, anders 1 volgens het recept)
2 tenen knoflook
1 theelepel cayenne flakes(was de jalapenos vergeten, een halve theelepel is denk ik ook genoeg...)
een flinke scheut worcestershire
1 flesje bier, gekozen voor bokbier voor het herfst thema
Riblappen flink ingewreven met zout en grove gemalen peper.
Indirect gegaard tot 70 graden op een temparatuur van 115-120 graden


belichting is niet super doordat de zon door de schutting op het vlees schijnt...
Na ruim 1,5 uur werd de 70 aangetikt door het grotere stuk, het kleinere bleef hangen in een soort zone bij 68,5, vlees van het vuur af
Ik had de groenten inmiddels al gesneden, het vlees heb ik er gelijk bovenop gelegd en toen ingepakt met alu folie


De temparatuur verhoogd naar 175 graden en de schaal met folie weer terug op het vuur. 2 uur laten pruttelen en toen gepulled, helaas geen foto omdat ik ook mn zoon op bed moest leggen
Na het pullen nog een uurtje laten inkoken zodat het sap wat zou verdampen.
Eindresultaat




Op een broodje

Het smaakte echt geweldig, maar een halve theelepel chili flakes was ook genoeg geweest, we hebben het uiteindelijk met rijst gegeten(niet gebeurd...) en mn vrouw wilde daar een yoghurt sausje bij om de hittte wat te drukken.
Echt een super gerecht wat ik zeker nog eens ga maken.Volgende keer maak ik er ook een zoetzure komkommer bij, dat kan geen kwaad met die hitte
Bedankt voor het kijken!